2,5 milioane euro investiții în morărit. Se vrea demontarea unui mit

0
coca pizza faina semola
Foto credit: Ricette Bimby

Pentru că, printre altele, cei de la Șapte Spice și-au dorit inclusiv demontarea mitului că țara noastră nu are nici soiurile de grâu și nici expertiza necesare pentru a produce făinuri profesionale pentru pizza, managementul unuia dintre cei mai mari producători de pe piața de morărit din România investeşte în acest an 2,5 milioane euro în dezvoltarea de noi produse şi automatizare.

Primul produs pus pe piaţă este o gamă de făinuri profesionale pentru pizza, care se găseşte în reţele precum Selgros, Cora sau Carrefour, scriu cei de la ZF.

„Pe piaţa românească nu exista până în prezent o gamă locală de făinuri profesionale pentru pizza. Clienţii noştri, în marea lor majoritate, foloseau făinuri importate fie din Italia, fie din Ungaria. Dincolo de oportunitatea de business, am simţit dorinţa să demontăm mitul că România nu are grâul şi expertiza necesare pentru a produce făinuri profesionale pentru pizza”, au precizat vocile oficiale ale sursei citate.

Produsele noi lansate sunt Castelana Blu, o făină tip „00”, fără E-uri, aditivi sau amelioratori, şi Castelana Rossa o făină de grâu tip „0” pentru pizza cu dospire/ maturare, şi conţinut de proteine minim 13%.

Făinurile din gama Castelana sunt distribuite în lanţurile Selgros, Cora şi Carrefour, online pe Bringo şi urmează listarea pe eMag, dar sunt distribuite şi direct în toată ţara.

Investiție de 20 de milioane de euro în 2020

În 2020, cei de la Șapte Spice au finalizat o investiţie de 20 de milioane de lei într-o nouă moară, cu tehnologie de ultimă oră, în Râmnicu Vâlcea, crescând capacitatea de măciniş cu 70% de la 250 tone/zi la 350 tone/zi.

La acea vreme, oficialii companiei spuneau că noua moară va fi axată pe producţia făinurilor speciale destinate clienţilor corporate, cu specificaţii precise şi, de asemenea, va măcina de acum şi secară, această cereală necesitând o tehnologie diferită de măcinare pentru a putea obţine o gamă complexă de făinuri, atât pentru industria de panificaţie, cât şi pentru cea de patiserie.

„Focusul nostru în perioada imediat următoare este creşterea notorietăţii gamei Castelana şi testarea ei de către cât mai multe pizzerii. (…) Ne gândim deja la extinderea gamei cu un produs complementar, semola remăcinata, cu aceeaşi adresabilitate, pizzeriile”, au precizat reprezentanţii Şapte Spice. Ei au adăugat că după un an de pandemie şi restricţii se aşteaptă la o revenire a sectorului HoReCa.

Compania are în prezent în derulare un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro, ce include automatizări în zona de ambalare şi paletizare, atât pentru făinurile B2B, cât şi pentru gama noastră de făinuri pentru uz casnic.

Patru mori

Şapte Spice are patru mori în România, una în Iaşi, una în Braşov, una în Târgu Jiu şi una în Râmnicu Vâlcea, satisfăcând astfel piaţa la nivel naţional, datorită capacităţii anuale de măciniş de peste 200.000 de tone. Compania a fost înfiinţată în 2007, prin desprinderea diviziei de morărit din cadrul grupului Vel Pitar, liderul pieţei de morărit şi panificaţie.

În portofoliul companiei se găsesc brandurile de făină 7 Spice, Grâu Întreg, dar şi cele din gama Coroana, nou dezvoltată, precum Ducesa, Principesa, Domniţa, Regina sau Contesa, conform datelor de pe site-ul companiei. De asemenea, în portofoliu se mai găsesc mixuri, premixuri, amelioratori sau ingrediente precum griş de grâu sau tărâţe de grâu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here