3.000 de noi cursanți în învățământul universitar agricol din București

1

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV) are, în anul școlar 2019-2020, care tocmai a început, un număr egal de studenți cu cel de anul trecut. „Anul acesta, numărul de studenți a rămas constant în comparație cu anul trecut. Considerăm că este un succes, pentru că tendința în mediul universitar este de scădere a numărului de studenți”, a declarat Răzvan Teodorescu, prorector al USAMV București, conform publicației Fermier în România.

La USAMV sunt înscriși, în anul universitar în curs, 1.300 de studenți la studiile universitare de licență cu finanțare de la buget și 400 de studenți cu plata unei taxe de studii. Pentru programele de studii universitare de master sunt înscriși 1.200 de studenți la buget, la care se adaugă 100 de locuri cu taxă. La studiile de doctorat sunt înscriși 82 de doctoranzi plus 30 cu taxă. Aceasta înseamnă că universitatea are un număr de aproximativ 3.000 de noi cursanți, în acest an.

Prioritatea universității este de a dezvolta relații de colaborare cu instituții de învățământ de profil din Europa, Statele Unite sau China. Internaționalizarea este o prioritate pentru universitatea noastră, adică o strângere a relațiilor cu o serie de universități din străinătate”, a declarat Răzvan Teodorescu.

Colaborarea cu universități de profil din lume include stagii de practică reciproce atât pentru studenți, cât și pentru profesori.

În același timp, universitatea din București este preocupată să dezvolte activitățile de cercetare care, în prezent, se desfășoară în două stațiuni didactice: cea din Belciugatele (județul Ilfov), specializată în material săditor și pomicol, și cea din Pietroasa-Istrița (județul Buzău), cu specific viti-vinicol.

Un indicator important al universității este rata de angajări după absolvirea facultății, care, în prezent, a ajuns la 65%-70%.

Citește și MADR sprijină financiar 58 de licee agricole și oferă 116 locuri în Consiliile de administrație

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here