România a importat, anul trecut, covrigi în valoare de peste 217 milioane de dolari

1
- Reclamă -

Anul trecut, România a plătit peste 217 milioane de dolari americani pentru covrigii din import, potrivit postului de radio RFI care citează portalul lantulalimentar.ro. În același timp, România a exportat covrigi în valoare de 126 de milioane de dolari.

Germania a fost principalul furnizor de covrigi pe piața românească. Anul trecut, producătorii germani au vândut, în România, covrigi în valoare de peste 41 de milioane de dolari. Românii au mai mâncat covrigi importați din Polonia, Italia, Bulgaria, Ungaria și Belgia, potrivit sursei citate.

Cea mai importantă destinație a covrigilor românești a fost Bulgaria, care a plătit pentru covrigii românești 22.670.000 de dolari. Germania a fost a doua piață, valoarea exporturilor fiind de 14.000.000 de dolari, iar în Ungaria românii au vândut covrigi în valoare de 10.140.000 de dolari. Italienii, britanicii și grecii au cumpărat covrigi românești în valoare de 7  9 milioane de euro.

Germania este principalul furnizor de covrigi pe piața mondială. Anul trecut, a încasat aproape 3 miliarde de dolari din vânzarea covrigilor pe piețele externe.

Cel mai mare importator global au fost Statele Unite ale Americii care, anul trecut, au cumpărat covrigi de peste 3,6 miliarde de dolari, potrivit RFI.

Citește și Un producător tulcean de panificație a accesat 1,4 mil. euro de la un fond norvegian

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.