500 de hectare de teren agricol din Tulcea sunt sub ape

1

Direcţia de Agricultură Judeţeană (DAJ) Tulcea estimează că ploile abundente înregistrate în ultimele zile au dus la inundarea a circa 500 de hectare de teren agricol din judeţ.

Suprafeţele afectate sunt în localităţile I.C. Brătianu, Ostrov, Peceneaga, Smârdan, Luncaviţa, Văcăreni şi Măcin, potrivit directoarei instituţiei, Maria Mahu.

„Numai la I.C. Brătianu avem semnalate culturi afectate pe circa 200 de hectare. Suprafaţa afectată este posibil să fie mai mare de 500 de hectare, fiindcă până acum nu s-a putut intra pe terenuri”, a declarat directoarea DAJ.

Vezi și 35% din 8.000 de români chestionați susțin consumul de alcool la copii

Ea a mai spus că anterior Codului roşu de precipitaţii abundente de la finele săptămânii trecute, în judeţ, au fost puse în funcţiune mai multe staţii de desecare pentru a proteja culturile înfiinţate.

„Acolo unde nu au existat staţii de desecare, proprietarii terenurilor agricole au acţionat cu motopompe proprii pentru a proteja culturile”, a menţionat directoarea Maria Mahu.

Potrivit acesteia, reprezentanţii DAJ evaluează în aceste zile pagubele produse de ploile abundente din ultima săptămână.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here