90% dintre români vor să cumpere de la supermarket și hypermarket

0
- Reclamă -

90% dintre români vor să cumpere de la supermarket și hypermarket. Ei spun că totul este la un loc, de la alimente la electronice. În topul preferințelor consumatorilor mai regăsim și clasicele piețe și magazinele de cartier relevă un studiu recent. Prin urmare, cum am ajuns să discutăm despre închiderea supermarketurile și hipermarketurile de sâmbătă până luni dimineața.

Vezi și Magazinele mari nu ne vor închide în weekend

Guvernul Ciolacu a prezentat-o inițial ca o inițiativă care își propune să aducă mai multe beneficii producătorilor locali.

Totuși, un studiu arată că persoanele de peste 55 de ani înclină mai mult să meargă la piață, peste 2 treimi, mai precis.

Doar un procent de 14% dintre români obișnuiesc să își comande online produsele alimentare, în special cei cu venituri mari de peste 8.000 RON.

Orarul de cumpărături:

36% dintre noi suntem spontani, ieșim la cumpărături când simțim nevoia,

- Reclamă -

33% preferă zilele lucrătoare, și 31%, weekendul.

Închidem supermarketurile in Weekend?

85% dintre români sunt la curent cu propunerea închiderii supermarketurilor la final de săptămâna

Opinia publică este însă divizată:

41% se opun ideii, în timp ce peste o treime o susțin, mai ales cei cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani.

Puțin peste 25% sunt indeciși, cu o proporție mai mare de tineri între 18 și 24 de ani, care nu și-au format încă o opinie.

Dacă supermarketurile ar fi închise în weekend, majoritatea, peste două treimi, ar planifica mai atent cumpărăturile din timpul săptămânii, în timp ce o treime s-ar orienta către magazinele de cartier. Online-ul rămâne o opțiune pentru 8%, mai ales în rândul tinerilor.

Prin urmare, aceste cifre ne arată un peisaj complex al preferințelor și obiceiurilor noastre de cumpărături. Schimbarea propusă aduce cu ea atât provocări, cât și oportunități, iar decizia finală va trebui să echilibreze nevoile tuturor.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.