AAylex Group a preluat producătorul de furaje Banvit Foods

1

AAylex Group a preluat producătorul de furaje Banvit Foods. Deținător al brandului de carne de pui CocoRico, AAylex Group își extinde operațiunile prin achiziția Banvit Food, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața furajelor avicole din România.

Aflată până acum în portofoliul gigantului alimentar BRF, Banvit deține o fabrică de nutreţuri combinate, trei centre de reproducţie pui şi o staţie de incubaţie. Pentru realizarea tranzacției grupul AAylex a contractat un împrumut în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro de la CEC Bank și EximBank, având ca obiectiv să își dezvolte sistemul de management integrat și să își consolideze poziția pe care o deține în top cinci producători din industria cărnii.

Vezi și Credit sindicalizat de 427 milioane lei pentru Grupul Carmistin

Conform lui Bogdan Stanca, fondatorul și CEO-ul AAylex Grup, „prin această achiziție strategică, compania va beneficia de avantajele completării capacităților de producție furaje animale, pui de o zi și ouă de incubat, acoperind toate activitățile producției integrate, de la genetică, producție de hrană pentru animale, reproducție, incubație, creștere, abatorizare, la fabrici pentru produse cu valoare adăugată.”

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here