Afacere lăudabilă: faci bani din conserve și îi ajuți pe defavorizații de la sate

0
- Reclamă -

Întreprinderile sociale încep să ia amploare în zonele defavorizate grație fondurilor europene derulate prin POSDRU. Din ce în ce mai multe ONG-uri aplează la astfel de finanțări pentru a crește gradul populației ocupate în zona rurală. Unele dintre acestea reușesc să dezvolte adevărate afaceri de economie socială, cum este și cazul Asociației React din București.

Cei de la React au reușit să înființeze în timp record șapte fabrici de conserve unde lucrează persoane vulnerabile din mediul rural din județele Brăila, Dâmboviţa, Ploieşti, Dolj şi Gorj, dar și București. Angajații au fost instruiți pe parcursul anului în fabricarea conservelor și lucrează în prezent în proiectul asociației – „Anotimpuri la borcan”. În fapt, aceasta este și marca celor de la React cu care vor ieși pe piață. Unde anume? În magazinele proprii realizate în cadrul aceluiași proiect. React a inaugurat recent magazinul Bio InBox în Constanța pe Bulevardul Tomis, nr. 29, aproape de piața Ovidiu. Alte trei centre de desfacere sunt în Ploiești, Craiova și București.

Fabricile produc conserve naturale din fructe şi legume şi promovează, împreună cu magazinele, un stil de viaţă sănătos.

Asociația React este o organizaţie neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunităţi prospere: sănătate, educaţie, economie socială şi dezvoltare comunitară.

În cei nouă ani de la înfiinţare, React a contribuit la schimbarea vieţii unui număr de aproximativ 200.000 de români şi a salvat peste 100.000 de vieţi omeneşti. Asociația are filiale în 5 oraşe din ţară şi o echipă de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.