Curs de agricultură ecologică, la Timișoara

0
- Reclamă -

Fermierii ecologici sau cei care doresc să activeze în agricultură ecologică pot obține certificatul de „Operator în ferme ecologice mixte” la cel mai complet curs de agricultură ecologică.

Cursul, organizat de agenția Creative Business Management, va avea loc, pentru a doua oară în Timișoara, în perioada 5-8 decembrie 2015.

Cursurile de agricultură ecologică se desfășoară pe durata a patru zile, iar în una dintre zilele respective va avea loc o vizită într-o fermă ecologică din județ.

ZIUA 1: În prima zi de curs de agricultură ecologică, participanții vor învăța de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, rețete de fertilizatori și metode de recoltare.

ZIUA 2: Modulul de creștere a animalelor în sistem ecologic va fi susținut de lectorul Viorica Boboc, președinte al Asociației Bioavicultorilor din România – BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile și nevoile lor de creștere în sistem ecologic.

ZIUA 3: În cea de-a treia zi, dr. Ing. Aurelia Grecu va prezenta condițiile de certificare ale unei ferme ecologice și informații despre completarea și depunerea angajamentelor și cererilor unice de plată pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pentru PNDR 2014-2020 (Măsura 10 – agro-mediu și clima și Măsura 11 – agricultură ecologică). Informațiile prezentate îi vor ajuta pe fermieri în completarea adeverințelor APIA necesare depunerii dosarelor pentru obținerea subvențiilor.

- Reclamă -

ZIUA 4: În ultima zi de curs, participanții vor face o vizita la o fermă. Aici își vor completa cunoștințele obținute pe parcursul celor trei zile de curs cu exemple practice din activitatea unui fermier cu experiență.

La finalul cursului, participanții pot obține un certificat de „Operator în ferme ecologice mixte” aferent codului COR 314205, în urma susținerii unui examen. Certificatul este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Educației și Cercetării Științifice și de Ministerul Muncii Familiei,Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice . Cu acest certificat fermierii pot face dovada competentelor în domeniul agriculturii ecologice.

Prețul unui curs de agricultura ecologica este de 800 de lei, fiind scutit de TVA în baza legii OG 129/2000.

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.