Agricultorii români sunt defavorizați la Bruxelles

0
- Reclamă -

În 15 și 16 septembrie mai mulţi jurnaliști români au fost prezenți la Bruxelles la invitația lui Laurențiu Rebega, membru al Comisiei pentru Agricultura a Parlamentului European din grupul independenților. Aceștia au fost aflat noutățile pe care le aduce UE cu privire la afacerile din domeniul agriculturii, industriei alimentare și retail alimentar european.

Laurentiu-Rebega

Concluzia acestei întâlniri a fost că statele mici sunt defavorizate în fața țărilor puternice din Uniunea Europeană și atunci când vine vorba de ajutor pentru agricultură. Imediat după ce trec alegerile, europarlamentarii străini uită promisiunile făcute în campanie, iar problemele rămân nerezolvate.  Asupra acestei situații delicate a atras atenția Laurentiu Rebega, care sustine ca Uniunea Europeană ar trebui sa manifeste „mai mult interes și respect față de statele membre. Până la urmă, guvernul național nu este un SRL, ci este obligat să susțină interesele cetățeanului din țara respectivă”.

Rebega: ar fi mai bine ca România să renunțe la subventia pe suprafață

Europarlamentarul român mai este de părere că niciodata nu se va ajunge la o egalizare a subventiilor în cadrul statelor membre UE, la mijloc fiind prea multe interese, iar Franța și Germania pierd cel mai mult în această ecuație. Cât privește Romania, „ar fi mai bine să renunțe la subventia pe suprafață, iar banii respectivi să fie directionați spre alte sectoare”, a mai declarat Laurențiu Rebega.

Totuși, politicianul și-a manifestat reținerea în legătură cu luarea unei astfetl de decizii în timpul apropiat, mai ales ca nici nu au fost demarate discutii în acest sens cu fermierii din țară. Nici  ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, conform spuselor lui Rebega, nu a manifestat prea mare interes la minister, după acesta l-a informat despre intenția sa.

- Reclamă -

COMAGRI

Interesele țării noastre nu sunt luate în considerare la Bruxelles
Rebega a mai adus în discuție și compromisurile pe care țara noastră a trebuit să le facă de multe ori de când este membra a UE, ceea ce nu se întamplă și în cazul Comisiei Europene care nu o data a ignorat voința statelor membre.

În acest sens, europarlamentarul a dat drept exemplu lipsa de susținere din partea oficialilor de la Bruxelles în ce privește alocarea de fonduri pentru refacerea sistemului de irigații din România sau a infrastructurii de transport de cereale la Marea Neagră. Și lista poate continua.

Sursa foto: www.fabricadecarne.ro

 

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.