Plantarea pomilor toamna le asigură o creștere cu 30% mai bună

0
- Reclamă -

Potrivit specialiștilor din domeniu, pomii care sunt plantați toamna vor avea o creștere cu 20-30% mai bună decât cei puși în primăvară. Condițiile de bază care să asigure acest lucru sunt precipitațiile bogate din lunile de toamnă și temperaturi blânde din iarnă. Pronosticurile făcute de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele luni anunță că, în mare parte, aceste condiții vor fi îndeplinite în acest an la noi în țară.

Gropile se pregătesc cu o lună înainte

Perioada potrivită pentru a planta puieții începe de la sfârșitul lui octombrie până prin noiembrie, după ce cad frunzele și până la apariția primului îngheț de toamnă. Gropile în care urmează să fie plantați pomii este bine să fie pregătite cam cu o lună înainte, pentru a asigura microflora din sol și condițiile optime de aerare. Atunci pământul din gropi se așează în jurul gropilor, iar la două săptămâni de la săpare, gropile trebuie acoperite parțial.

Pomii puși toamna au parte de umiditatea necesară și își fixează mai bine rădăcina

Ploile de toamnă asigură puieților cantitatea de umiditate necesară dezvoltării și fixării rădăcinilor în sol. Odată îndeplinite aceste condiții, pomii puși toamna își vor începe perioada de vegetație odată cu cei din anii anteriori și vor avea suficient timp să acumuleze substanțele necesare pentru a face față următorului sezon de hibernare.

groapa-pomi-plantare

- Reclamă -

Puieții plantați din acest sezon au un procent mai ridicat de prindere

Majoritatea pomilor fructiferi plantați toamna au un procent mai ridicat de prindere și se spune că aceștia câștigă o treime din vară spre deosebire de cei puși abia primăvara. Deși iarna următoare se anunță blândă, pentru prevenirea eventualelor înghețuri, ca în „iernile negre”, fără zăpadă, se recomandă mușuroirea în jurul pomilor fructiferi.

Surse foto: www.aif.ru, www.7dach.ru

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.