Peste 12.000 de tineri și-au început propria afacere datorită fondurilor europene pentru agricultură

0
- Reclamă -

Datorită finanțărilor din fondurile europene în agricultură, peste 12.000 de tineri și-au început propria afacere în ultimii ani, conform declarațiilor făcute luni de ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, în cadrul deschiderii noului an universitar la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului a ASE București, conform Agerpres.

„Datorită fondurilor europene pe care le-am avut la dispoziție în agricultură, în ultimii ani, peste 12.000 de tineri și-au început propria afacere, prin programe de finanțare europeană, cu ajutorul autorităților de la București, 12.000 de tineri s-au instalat în mediul rural, s-au întors acolo de unde au plecat și și-au început propria afacere. Nu mai puțin de 50.000 de locuri de muncă au fost create în ultimii șapte ani cu ajutorul fondurilor europene. Și pentru a convinge că viitorul sună bine, ca să spunem așa, trebuie să vă spun că și în perioada următoare fondurile europene vor oferi aceleași oportunități”, a declarat Daniel Constantin, potrivit aceleiași surse citate.

În cadrul aceluiași eveniment ministrul a  susținut că de-a lungul experienței sale ca Ministru al Agriculturii, a văzut o dezvoltare constantă în acest domeniu în ceea ce privește locurile de muncă și oportunitatea de afaceri. Acesta și-a exprimat încrederea că agricultura este un domeniu de viitor, pe care ar trebui să-l ia în calcul studenții aflați în anii terminali la facultăți de profil, care se gândesc la un loc de muncă.

Facultatea-de-Economie-Agroalimentara-si-a-Mediului-din-cadrul-ASE-Bucuresti-640x330

Daniel Constantin a mai remarcat creșterea numărului de studenți, dar și progresul calitativ din ultimii ani realizat de facultatea-gazdă:

„Eu cunosc foarte bine procesul didactic pe care îl desfășurați, baza materială de care dispuneți și pe care o îmbogățiți în fiecare an, dar în acest an trebuie să remarc și procesul cantitativ pe care l-ați realizat, cu un număr record de studenți pe ansamblu în această prestigioasă Academie, dar în particular în această facultate”, a mai adăugat acesta, conform Agerpres.

- Reclamă -

 

Surse foto: www.epochtimes-romania.com, www.ccibc.ro.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.