Antreprenorii din Teleorman care vând conserve de legume făcute în casă

0
- Reclamă -

Marian Andronescu și Emil Smircea sunt doi agricultori din Bragadiru, județul Teleorman, în 2011, aflați , în plină criză economică  și în fața lipsei locurilor de muncă, au hotărât să inițieze propria lor afacere cu legume. Cei doi cumnați au pus umăr la umăr, au căutat finanțare bancară și au bătut palma cu un distribuitor local din Giurgiu pentru lemnele necesare construirii serelor. În anul următor a fost dat startul concret al afacerii.

Prima producție din Grădina cu Bunătăți a luat drumul Bucureștiului, în Piața Pucheni, unde se găsesc și astăzi legumele produse acolo. Din 2013 cei doi antreprenori giurgiuveni au hotărât să intre și în contact direct cu clienții, adăugând ca metodă de distribuție  comenzile telefonice și cele online prin intermediul paginii de Facebook, Grădina cu Bunătăți.

rosii_gradina_cu_bunatati

Seră vs. câmp: care legume sunt mai bune?

Pe terenurile nisipoase din Bragadiru sunt crescute în solar și pe câmp diversele legume ale„grădinii cu bunătăți”. Aici sunt recoltate roșii din soiurile Rila, Kalina, Prekos,  castraveți Ekol, ardei gras din soiul Bianca, ardei Kapia, , ridichi Ronda, vinete, varză timpurie și salată Touareg. Cei doi agricultori mai cresc  țelina pentru capățână, dovlecei Ismalia, cartofi noi Riviera, iar în acest an au încercat și roșiile Cherry.

Legumele se culeg pe masură ce ele ajung la maturitate, se vând și se procesează în același timp. Roșiile cele mai bune sunt în perioada septembrie, pentru că nu mai sunt căldurile așa de arzătoare și coacerea se face mai lent dând timp plantei să acumuleze zahărul care îi schimba gustul si parfumul rosiei”, a declarat Marian Andronescu, inițiatorul afacerii Grădina cu Bunătăți.

- Reclamă -

Cultivatorul ne-a mai spus că nu există diferențe de gust sesizabile între legumele crescute în câmp și cele din seră, singura diferență fiind la nivel vizual. Legumele din solar, fiind mai protejate de condițiile vremii, au un aspect mai plăcut. Legumele pentru conserve sunt alese în funcție de unele caracteristici  care le fac mai potrivite pentru o rețetă sau alta. De exemplu, roșiile prunișoară nu pot fi folosite pentru sucul de roșii pentru că au prea puțin suc, dar din ele poate să iasă un bulion excelent.

ridichi_proaspete

Redescoperirea rețetelor „ca la mama acasă”

Conservele „Grădina cu Bunătăți”, ne spun producătorii că sunt inspirate din rețetele locale, verificate și îmbunătățite în timp din punctul de vedere al gustului și calității. Castraveții sunt puși fie în oțet, fie în saramură, ketchup-ul poate fi dulce ori picant și aromat. Sucul de roșii are o consistență mai densă sau mai rară, în funcție de cerințele clienților.

Dacă clientul are o preferință anume, la cerere modificăm rețeta. Toate produsele sunt făcute manual, fierte în oală de fontă, la foc de lemne, toate sunt produse „handmade ”, acestea le face să fie diferite de celelalte produse din piață și din supermarket”, a mai spus Marian Andronescu.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.