Agroland Business System inaugurează Fabrica de Furaje de la Işalniţa

3
- Reclamă -

Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă inaugurarea Fabricii de Furaje de la Işalniţa, judeţul Dolj, o investiţie cu o valoare totală de 20 de milioane de lei.

 

”Agroland Business System (BVB: AG), grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă inaugurarea Fabricii de Furaje de la Işalniţa, judeţul Dolj, o investiţie cu o valoare totală de 20 de milioane de lei”, anunţă compania.

Capacitatea anuală de producţie a fabricii de la Işalniţa este de 28.000 de tone, acoperind aproximativ 60% din necesarul de furaje destinat fermelor şi magazinelor din reţeaua Agroland. În cadrul acesteia, vor fi produse furaje negranulate, brizurate şi granulate, care vor fi comercializate vrac, la pungă mare sau sac.

„Fabrica de Furaje de la Işalniţa reprezintă una dintre cele mai importante investiţii ale noastre din ultimii ani, având un rol esenţial în modelul nostru de business integrat. Astfel, cerealele utilizate sunt obţinute de la fermierii parteneri ai Agroland Agribusiness, în timp ce producţia fabricii va reuşi să asigure cantitatea de furaje pentru fermele noastre şi va contribui la stocul furajelor comercializate în reţeaua de magazine Agroland. Aşa cum în perioada pandemiei am achiziţionat platforma avicolă de la Mihăileşti, de această dată, într-un context economic plin de provocări, am decis să investim într-un activ care ne va îmbunătăţi semnificativ marjele de profit la nivelul grupului Agroland. La acest lucru contribuie şi faptul că Fabrica de la Işalniţa este una dintre cele mai moderne şi eficiente energetic unităţi de producţie de acest fel din România, reuşind să automatizăm toate procesele, aspect care permite utilizarea unui număr redus de operatori”, a declarat Horia Cardoş, fondator şi CEO al Agroland Business System.

Fabrica de la Işalniţa este a doua unitate de producţie a furajelor deţinută de Agroland Business System, după Fabrica de Nutreţuri Combinate de la Caransebeş, inaugurată la finalul anului 2022, care are o capacitate anuală de producţie de 7.000 de tone. Astfel, capacitatea anuală totală de producţie a furajelor în cele două fabrici a ajuns la 35.000 de tone, reprezentând aproximativ 75% din totalul furajelor necesare într-un an pentru diviziile de food şi retail ale grupului Agroland.

- Reclamă -

Afaceri in SUA: parcuri fotovoltaice și turme de oi

Agroland Business System este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 şi se tranzacţionează sub simbolul AG, având o capitalizare de piaţă de 108 milioane de lei.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Agroland Business System, grup antreprenorial românesc de retail, agricultură şi alimentaţie, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, anunţă inaugurarea Fabricii de Furaje de la Işalniţa, judeţul Dolj, o investiţie cu o valoare totală de 20 de milioane de lei.  … Cititi mai multe aici: Agroland Business System inaugurează Fabrica de Furaje de la Işalniţa […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.