Ai nevoie de finanțare pentru ferma ta? Agricover îți oferă soluții potrivite!

1
- Reclamă -

Nevoia constantă de capital este importantă în activitatea oricărei companii ce operează în domeniul agricol. Indiferent de specificul unei ferme, pot apărea oricând cheltuieli neprevăzute sau există momente în care este nevoie de investiții imediate, iar un sprijin financiar extern este deseori necesar. 

Dacă ai nevoie de finanțare pentru ferma ta, fie pentru a-ți îmbunătăți producția prin achiziționarea de inputuri agricole, fie pentru modernizarea echipamentelor ori pentru extinderea afacerii prin achiziția de terenuri, află din rândurile de mai jos cum te poate ajuta Agricover prin soluții personalizate, adaptate nevoilor tale.

Află mai multe despre Agricover și soluțiile de finanțare pentru fermieri

Finanțarea este un aspect crucial în dezvoltarea fermelor agricole și reprezintă o provocare majoră pentru fermieri. În acest context, Agricover vine în sprijinul agricultorilor prin soluții de finanțare adaptate necesităților specifice.

Compania are o vastă experiență în domeniul agricol, având ca obiect de activitate distribuția de inputuri pentru agricultură, dar și de produse de finanțare necesare pentru acest sector. Înființată în 2012, a ajuns să fie lider pe piața românească de profil, misiunea sa fiind de a ajuta fermierii să își crească business-ul prin soluții inovatoare, adaptate specificului afacerii acestora. Prin parteneriate de succes cu peste 4700 de fermieri, compania a oferit permanent soluții și tehnologii inovatoare, menite să ofere acestora sprijin în practicarea unei agriculturi performante, cu mijloace moderne.

În concluzie, dacă ești fermier și ai nevoie de sprijin financiar pentru ferma ta, poți avea în vedere o astfel de opțiune interesantă și eficientă pentru dezvoltarea afacerii tale. Vei găsi aici un portofoliu complex de servicii personalizate, inclusiv credite, dar și asistență tehnică și consultanță.

Tipurile de finanțări la care poți apela pentru dezvoltarea afacerii tale agricole

Agricover oferă soluții personalizate pentru fiecare client în parte, fie că este vorba despre o fermă mică sau o exploatație agricolă mai mare.

- Reclamă -

Soluțiile de finanțare pentru agricultură oferite de Agricover includ credite pentru investiții și capital de lucru, leasing-uri pentru achiziționarea de echipamente și vehicule, factoring pentru îmbunătățirea fluxului de numerar și alte instrumente financiare pentru optimizarea afacerii.

Iată, mai concret, ce tipuri de credite poți accesa:

·       Credite pentru capital de lucru

Dacă activezi într-unul din domeniile din sectorul vegetal care întrețin culturi mari, cartofi, sfeclă de zahăr, viticultură sau pomicultură și ai nevoie de finanțare pentru înființarea și întreținerea culturilor poți accesa un credit specific. Acesta va fi dimensionat în funcție de structura planului de culturi, cu rambursare corelată cu cash-flow-ul afacerii.

·       Credite pentru cheltuieli curente

Pentru cheltuieli curente sau achitarea unor datorii scadente, poți accesa un produs de tip Flux Constant, care are funcționalitatea unei linii de creditare. Plafonul său poate fi folosit, rambursat și reutilizat ori de câte ori ai nevoie, pe toată durata valabilității sale.

·       Credit pentru inputuri și finanțare

Agricover oferă și soluții inovatoare pentru fermierii din domeniul agricol, prin care aceștia pot achiziționa atât inputurile necesare în fermă, cât și să primească finanțarea de care au nevoie. Prin intermediul unui astfel de instrument financiar poți cumpăra pesticide, dar și să primești finanțare de până la două ori valoarea produselor procurate, pentru a acoperi cheltuieli curente apărute în fermă, cum sunt cele cu energie, combustibil, întreținere sau reparații.

·       Investiții pentru dezvoltare

Prin intermediul unu instrument de creditare potrivit îți vei putea permite să cumperi un teren sau să te ocupi de o exploatație agricolă care să-ți permită să îți extinzi afacerea, pentru a viza astfel o producție sporită.

Alte soluții de finanțare Agricover sunt disponibile pentru achiziționarea de echipamente și utilaje agricole, investiții în tehnologii moderne sau extinderea suprafețelor cultivate. Aceste credite sunt oferite la rate competitive și cu termene flexibile de rambursare, adaptate nevoilor specifice ale fermierilor.

Potrivit unui studiu realizat de Eurostat în 2019, România a avut unul dintre cele mai mici niveluri de finanțare pentru agricultură din Uniunea Europeană, cu doar 2,2% din PIB-ul național alocat pentru sectorul agricol. Prin urmare, soluțiile de finanțare oferite de Agricover pot fi o opțiune valoroasă dacă dorești să îți extinzi afacerea din acest domeniu.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Nevoia constantă de capital este importantă în activitatea oricărei companii ce operează în domeniul agricol. Indiferent de specificul unei ferme, pot apărea oricând cheltuieli neprevăzute sau există momente în care este nevoie de investiții imediate, iar un sprijin financiar extern este deseori necesar.  Dacă ai… Cititi mai multe aici: Ai nevoie de finanțare pentru ferma ta? Agricover îți oferă soluții potrivite! […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.