Ajutor de minimis de 1.200 lei/scroafă/an

1
suin-pesta-suine
- Reclamă -

Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care fermierii români vor primi de la bugetul de stat 1.200 de lei în acest an pentru fiecare scroafă din rasa Bazna şi Mangaliţa, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

 

Astfel, pentru anul 2022, este alocată suma de 640.000 lei, care se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi care se încadrează în valoarea totală estimată pentru perioada 2020-2022, de 4 milioane lei.

Concret, valoarea ajutorului de minimis este de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiţia comercializării a minimum 4 purcei/ cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap.

„Prin această formă de sprijin ne propunem încurajarea crescătorilor de animale de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa, cu scopul creşterii efectivelor de scroafe de reproducţie deţinute de crescătorii de rase autohtone, şi, implicit, creşterea producţiei de carne de porc din rasele româneşti. Sunt binecunoscute calităţile pe care le are carnea provenită de la aceste rase, iar prin asigurarea necesarului de carne provenit de la rasele româneşti pentru sectorul de procesare, avem posibilitatea să aducem plus valoare produselor realizate de fermierii noştri”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu.

Romsilva a vândut 1.463 milioane mc de lemn de foc pentru populație

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.