România trebui să ajungă la 25% suprafaţa cultivată în sistem ecologic

4
legea terenurilor arabile
- Reclamă -

România trebui să ajungă la 25% suprafaţa cultivată în sistem ecologic până în 2030, de la 3% în acest moment, respectiv la 2,5 milioane de hectare, a declarat, joi, Mircea Fulga, director de operaţiuni în cadrul Norofert.

 

„Ca şi lider de piaţă în domeniul furnizării de imput-uri ecologice în România, Norofert este plasat în pole position în acest moment şi va beneficia în bugetul Politicii Agricole Comune începând din 2023 de un context extrem de favorabil. Aşa cum probabil ştim cu toţii, alocările vor fi foarte mari în zona de ecologic, 25% din subvenţiile pe suprafaţă vor merge către zona de ecologic, zona de conversie şi zona de bune practici în agricultura ecologică. 35% din investiţiile FADR pe Pilonul I, tot ce înseamnă investiţii pentru toţi fermierii din România vor merge în zona de agricultură ecologică, toate vor fi verzi şi cel mai important prin cadrul normativ al Pactului Verde European România trebuie să ajungă de la 3% din suprafaţa cultivată până spre 25% în anul de referinţă 2030, ceea ce înseamnă în cifre o creştere de circa 300.000 de hectare cultivate în sistem ecologic în momentul actual spre 2,5 milioane de hectare”, a spus Mircea Fulga, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a BVB dedicata aniversării a doi ani pe piaţa AeRO pentru Norofert.

El a menţionat că din 2021 se observă o migrare masivă a fermierilor spre zona ecologică, acesta în contextul creşterii a preţului îngrăşămintelor convenţionale. Dacă acum 2 ani investiţia într-un hectar cultivat ecologic era un pic mai mare decât în agricultura convenţională, acum este de două ori mai mică pentru că nu sunt utilizate gazele naturale ca şi materie primă.

Simion: Aveţi voie să aveţi scroafe gestante

- Reclamă -

4 comentarii

  1. […] România trebui să ajungă la 25% suprafaţa cultivată în sistem ecologic până în 2030, de la 3% în acest moment, respectiv la 2,5 milioane de hectare, a declarat, joi, Mircea Fulga, director de operaţiuni în cadrul Norofert.   „Ca şi lider de piaţă în domeniul… Cititi mai multe aici: România trebui să ajungă la 25% suprafaţa cultivată în sistem ecologic […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.