Ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit decât pentru primul trimestru al acestui an

1

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit decât pentru primul trimestru al acestui an.

Potrivit acestuia, restanţele la plata subvenţiilor la motorină se ridică la aproape 400 de milioane de lei.

„Am început o evaluare la nivelul ministerului, cum era şi normal. Şi legea ne obligă ca, la sfârşitul fiecărui an, instituţiile publice să facă o evaluare privind capacitatea administrativă. (…) Nu am rezultatele finale pentru foarte multe, dar am găsit mici grenade lăsate peste tot. În primul rând, am constatat că ajutorul de stat pentru motorină nu a fost plătit din trimestrul doi. Practic, mai avem de alocat aproape 400 de milioane de lei, necesarul de plată pentru trimestrul doi şi trimestrul III. S-a plătit doar trimestrul I”, a afirmat Oros.

Cele mai noi știri pe Informateca.ro/

Întrebat dacă există fonduri pentru plata sumelor restante, ministrul Agriculturii a răspuns:

„Ne vom îngriji să existe. Acum nu există”.

Referindu-se la subvenţiile acordate producătorilor agricoli, Adrian Oros a declarat că până în această săptămână au fost făcute plăţi în avans către 92% dintre fermierii care au depus declaraţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Valoarea subvenţiilor acordate se ridică la 1,2 miliarde de euro.

Citește și: Ministrul Agriculturii oferă asigurări că nu vor dispărea porcii din gospodării

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here