Amendă de 60.000 de lei pentru stropirea cu produse care pot dăuna albinelor

2
rapiță
- Reclamă -

Un fermier din Filipeştii de Pădure, Prahova a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru că a folosit la cultura de rapiţă tratamente fitosanitare cu produse care pot dăuna insectelor polenizatoare (albine), informează Garda de Mediu Prahova.

Comisarii au aplicat amenda unei societăţi din localitatea Filipeştii de Pădure, cu domeniul de activitate ”cultivarea cerealelor”, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei de mediu.

Vezi și Rebega: Comisia Europeană trebuie să ofere ajutor şi tratament egal pentru fermierii români!

„Din verificările efectuate s-a constatat că societatea a efectuat la cultura de rapiţă înflorită tratamente fitosanitare împotriva dăunătorilor cu produse care nu sunt selective faţă de insectele polenizatoare. Totodată, precizăm că toţi operatorii economici din segmentul agricol au obligaţia implementării în activitate a codului de bune practici agricole în aşa fel încât să conducă la obţinerea unor producţii calitativ superioare şi rentabile, cât şi la protejarea şi conservarea mediului ambient, cu limitarea consecinţelor ecologice nefavorabile”, a arătat Garda de Mediu.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Un fermier din Filipeştii de Pădure, Prahova a fost amendată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru că a folosit la cultura de rapiţă tratamente fitosanitare cu produse care pot dăuna insectelor polenizatoare (albine), informează Garda de Mediu Prahova. Comisarii au aplicat amenda unei… Cititi mai multe aici: Amendă de 60.000 de lei pentru stropirea cu produse care pot dăuna albinelor […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.