Rebega: Comisia Europeană trebuie să ofere ajutor şi tratament egal pentru fermierii români!

7
- Reclamă -
Europarlamentarul Laurențiu Rebega solicită Comisiei Europeane  să ofere ajutor financiar urgent şi tratament egal pentru fermierii români!

Acesta susține că fermierii români se confruntă cu o situaţie gravă, ca urmare a epidemiei de pestă porcină africană (ASF).

”În calitate de europarlamentar român, dar şi de membru în comisia AGRI a Parlamentului European, am adresat atât Comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, cât şi Comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, domnului Vytenis Andriukaitis, o scrisoare deschisă în care solicit Comisiei Europene acordarea unui ajutor financiar cât mai rapid.Având în vedere importanţa sectorului porcinelor din România, asistenţa tehnică şi ajutorul financiar pentru agricultorii afectaţi sunt obligatorii. Recent, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a confirmat situaţia dramatică de la o fermă de reproducţie pentru porci din judeţul Tulcea. Aproximativ 50.000 de porci urmează să fie sacrificaţi. Natura devastatoare a acestei boli infecţioase, lipsa unui vaccin pentru combaterea virusului şi uşurinţa cu care acesta poate fi transmis, conduc, inevitabil, la un risc de contaminare extrem de mare, chiar dacă măsurile de control sunt respectate.”

În textul scrisorii deschise, Rebega a explicat oficialilor europeni cât de grav este impactul socio-economic în această zonă afectată din România.

- Reclamă -

7 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.