Angajaţii APIA din ţară protesteează faţă de reducerea salariilor, în 2018

1
apia
- Reclamă -

Presiunea pe care ministrul Agricuturii Petre Daea a pus-o pe angajaţii de la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) în acest an nu a rămas fără urmări. Sătui de încărcătura de dosare pe cap de angajat şi mai ales de reducerea salariile, începând de anul viitor, salariaţii agenţiei, în prima fază cei din ţarăupă câte se pare, au ieşit la proteste. Astăzi, în prima parte a zilei, angajaţii de la mai multe centre APIA şi-a exprimat nemulțumirea pentru că, de la 1 ianuarie 2018, salariile din centrele județene și locale ar putea să scadă până la aproximativ 30%, solicitând tratament egal cu cei din aparatul central.

La Alba, de exemplu, circa 30 de angajați ai Centrului Județean Alba al APIA au participat la protestul din fața sediului din Alba Iulia, alte câteva zeci făcând același lucru la punctele locale din județ, nemulțumiți că, după calculele lor, salariile le vor scădea din ianuarie, relateayă Agerpres. Protestatarii susțin că, odată cu intrarea în vigoare a legii unice a salarizării, veniturile angajaților din teritoriu să scadă cu sume cuprinse între 600 și 2.000 de lei. Şi la Argeş, yzci de angajați ai APIA Argeș au protestat joi. Reprezentanții salariaților au anunțat că, în cazul în care doleanțele nu le vor fi ascultate, protestele vor fi reluate în cursul săptămânii viitoare, când programul ar putea fi întrerupt zilnic timp de o oră. La Cluj, doar o parte din cei 110 angajați ai APIA Cluj a ales, joi, să protesteze împotriva preconizatelor reduceri salariale, prin întreruperea lucrului, potrivit directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia.

Citește și: Carmela, cofetarul de aur de la Câmpina, care i-a „înnebunit‘’ pe cei mai tari maeștri din străinătate

 

 „Dacă ne vor scădea salariile, nu putem să fim decât nemulțumiți. Nu dorim creșteri, dorim să ne rămână exact așa cum sunt în momentul de față. Ministrul ne-a asigurat, împreună cu directorul general, că salariile nu se vor modifica și considerăm că această cale de protest trebuie să fie ultima la care se apelează după ce s-au încercat toate căile de dialog”, a spus Zaharia.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.