ANSVSA: Amenzi de 318.000 lei acordate de autoritate în decembrie

0
- Reclamă -

ANSVSA a acordat, în cursul lunii decembrie, 165 de amenzi în valoare de 317.800 de lei şi 136 avertismente, după ce a efectuat 6.985 controale în unităţile din industria agroalimentară din întreaga țară.

Unităţile din industria agroalimentară controlate își desfăşoară activităţi în domenii diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.

Controlul unităţilor a vizat în principal aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Sancţiunile au fost aplicate pentru neconformităţile constatate, printre care se numără cele privind respectarea regulilor de igienă (depozitare, pereţi, tavan, spaţii, proces verbal pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare (DDD), ustensile, utilaje, autocontrol, manipulare, iluminat, vestiar, grup sanitar, rafturi, navete, flux, mucegai, dospitoare, substanţe dezinfectante) și neconformităţi privind documentarea şi implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP (monitorizare, proceduri HACCP, implementare).

Alte cauze au fost neconformităţi legate de produse (etichetare, buletine analiză), de documentare (documente, trasabilitate) și neconformităţi privind personalul (echipament protecţie, carnete sănătate).

De asemenea, sancțiunile au fost acordate și pentru lipsă înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, comercializare în spaţii neaprobate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.