ANSVSA şi IGPR, controale comune în trafic la intrările în Bucureşti

0
- Reclamă -

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratul General al Poliţiei Române au desfăşurat, în această dimineaţă, în intervalul orar 4:00-8:00, o amplă operaţiune de control în trafic a tuturor autovehiculelor destinate transportului de produse alimentare şi animale vii.

Filtrele au avut loc simultat în 11 puncte de control plasate la principalele intrări în Capitală, aflate pe raza următoarelor localități: Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Voluntari, Mogoșoaia, Otopeni, Chitila, Dragomirești, Chiajna și la intrările pe autostrăzile A1, A2 și A3.

La acţiune au participat 62 de medici veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţele Călăraşi, Vrancea, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, municipiul Bucureşti şi ANSVSA.

În urma controlului, medicii veterinari au aplicat 29 de amenzi, în valoare totală de 34.880 de lei.

Cea mai mare amendă a fost de 6.000 de lei şi a fost emisă unei persoane juridice pentru transport de produse lactate și produse din carne cu mijloc auto neautorizat și neînregistrat sanitar veterinar și pentru siguranţa alimentelor. De asemenea, aceasta a fost si cea mai frecventă deficienţă constatată de medicii veterinari.

Alte deficienţe majore constatate de echipele de inspectori şi pentru care au fost aplicate amenzi au fost:

 controale– lipsa documentelor de proveniență și calitate pentru produsele alimentare;

- Reclamă -

– etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;

– lipsa procesului verbal de igienizare și dezinfecție a mijlocului auto;

– manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare în timpul transportului.

Pentru o mai bună protecţie a consumatorilor şi a industriei alimentare de practicile comerciale incorecte sau frauduloase, controalele realizate de către inspectorii ANSVSA în colaborare cu alte instituţii competente ale statului, în baza unor protocoale de colaborare, se vor permanentiza în perioada următoarese arăt într-un comunicat al ANSVSA.

Controalele APIA și efectele lor în piață

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.