APIA a autorizat suma de 135,4 milioane euro pentru 30.005 fermieri

0
apia

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) a autorizat suma de 135,4 milioane euro pentru 30.005 fermieri, reprezentând sumele în avans în cadrul schemelor de plăţi directe şi al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale. 

 

„Azi-noapte, la ora 00.00, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a dat startul plăţilor în avans în cadrul schemelor de plăţi directe şi al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale. În această noapte APIA a autorizat suma de 135,4 milioane euro pentru 30.005 fermieri. Ca şi comparaţie, anul trecut în aceeaşi zi s-au plătit pentru 25.891 de fermieri 71 de milioane de euro”, a declarat Adrian Oros, vineri, într-o conferinţă de presă.

Vezi cum arată un purificator de aer portabil anti coronavirus

El a precizat că tot prin intermediul APIA au fost făcute plăţi în cadrul programului naţional apicol, dar şi pentru pagubele generate de secetă.”Pentru campania 2020 suma alocată acestor scheme de plăţi este de 1,94 miliarde euro, bani care sunt în bugetul Ministerului Agriculturii şi care anul viitor, la începutul anului, vor fi rambursaţi. De asemenea, APIA tocmai a încheiat zilele trecute plata beneficiarilor Programului Naţional Apicol pentru anul 2020, suma plătită a fost de 50,2 milioane lei pentru un număr de 6.150 apicultori declaraţi eligibili şi zece forme asociative legal constituite. În această perioadă am recurs la serviciile APIA şi pentru plata pagubelor generate de secetă, iar cele 150 de milioane de lei au ajuns în conturile fermierilor”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Ziua internaţională a femeilor din mediul rural

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here