APIA a efectuat plăţile aferente schemelor de ajutor de stat pentru sectoarele bovin, suin şi avicol

3
crescatori-bovine-europa-canada-acord-CETA
- Reclamă -

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţile aferente schemelor de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovin, suin şi avicol, pentru anul 2022, suma totală autorizată la plată fiind de peste 321,9 milioane de lei.

 

Potrivit unui comunicat al APIA, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID, pentru sectorul bovin au fost efectuate plăţi de 170,1 milioane de lei pentru 92.097 de beneficiari, pentru sectorul suin – 97,03 milioane de lei pentru 239 de beneficiari şi pentru sectorul avicol – 54,8 milioane de lei pentru 309 de beneficiari.

Cuantumurile stabilite pentru fiecare sector sunt următoarele: bovine – 126,83 lei/cap de animal; pentru suine – pentru capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare, echivalent UVM – 49,441 lei/UVM, iar pentru efectivele de suine, echivalent UVM – 170,63 lei/UVM; avicol – pentru efectivele de păsări şi capacităţi de producţie a staţiilor de incubaţie, echivalent UVM – 50,48 lei/UVM.

Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 290.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Naţională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr.51/2022, respectiv 4,9441 lei/euro.

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţile aferente schemelor de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovin, suin şi avicol, pentru anul 2022, suma totală autorizată la plată fiind de peste 321,9 milioane de lei.   Potrivit unui… Cititi mai multe aici: APIA a efectuat plăţile aferente schemelor de ajutor de stat pentru sectoarele bovin, suin şi avi… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.