APIA a restricționat accesul vizitatorilor la toate sediile sale

0
autorizare-apia-control-teren

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a restricţionat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile centrale, judeţene şi locale în contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel naţional a infecţiei cu virusul COVID-19 şi având în vedere declanşarea stării de urgenţă, informează, luni, APIA.

Activitatea de relaţii cu publicul se desfăşoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poştă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro.

Potrivit sursei citate, vizarea carnetelor de rentier agricol s-a suspendat în perioada 12 martie 2020 – 4 mai 2020 iar activitatea de primire a cererilor unice de plată pentru perioada 16 martie 2020 – 6 aprilie 2020.

De asemenea, controalele la faţa locului s-au suspendat, până la data de 31 martie 2020, pentru acordarea ajutorului financiar FEGA în cadrul Programului pentru şcoli al României, acordarea ajutorului financiar pentru programele de reconversie/ restructurare a plantaţiilor viticole, asigurarea recoltei plantaţiilor viticole cu soiuri de struguri de vin, acordarea sprijinului financiar pentru măsura de investiţii în sectorul vinicol.

APIA a autorizat la plată peste 92% din numărul de fermieri eligibili

Agenţia de plăţi precizează că s-a prelungit perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite” şi sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020, dar şi perioada de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite”, sesiunile 1, 2 şi 3 şi submăsura 15.1 „Plăţi pentru angajamente de silvomediu” , sesiunile 1 şi 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020.

Nu în ultimul rând, s-a prelungit perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrul I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31 mai 2020, urmând a fi propuse măsuri suplimentare în funcţie de evoluţia restricţiilor impuse pe fondul epidemiei; s-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamaţii, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezenţa fermierului; s-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcţiei Antifraudă Control Intern şi a auditorilor APIA (în baza delegaţiilor, ordinelor de control/serviciu).

APIA desfăşoară în continuare activitatea de preluare a documentelor privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019, care se vor depune la sediul APIA (Centre judeţene şi Centre locale), la intrarea în instituţie şi vor fi ridicate de către funcţionarii implicaţi. Activitatea de eliberare a adeverinţelor privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor pachet a) şi pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condiţiile date, conform solicitărilor, funcţionarii implicaţi vor prelua solicitările şi vor preda adeverinţele la intrarea în instituţie.

„Transmitem rugămintea ca beneficiarii direcţi ai tuturor formelor de sprijin financiar acordate prin APIA să se solidarizeze cu eforturile Agenţiei pentru a reduce expunerea în faţa acestui virus, asigurându-i de faptul că le vor fi respectate toate drepturile. APIA transmite angajaţilor şi fermierilor să respecte cu stricteţe toate normele impuse în aceste momente şi le doreşte tuturor multă sănătate”, se arată în comunicatul APIA.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here