APIA: Fermierii trebuie să depună documentele până la sfârşitul lunii

1
apia

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii care au depus Cerere unică de plată prin care au solicitat, în cadrul Campaniei 2018, sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării, ca până la sfârsitul lunii decembrie a.c., pentru a beneficia de sprijin cuplat au obligaţia să depună documentele specifice prevăzute de articolul 55 din Ordinul MADR nr.619/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Sprijinul cuplat pentru fructe (prune, mere, cirese, visine, caise si zarzare) destinate industrializării se acordă fermierilor activi care exploatează livezi de pruni, meri, cireşi, vişini, caişi şi zărzări pentru obţinerea de produse alimentare nonalcoolice şi care fac dovada comercializării următoarelor cantităţi minime anuale pe hectar:

– 5,6 tone la prune;

– 7,8 tone la mere;

– 4,4 tone cireşe şi vişine

– 4,7 tone caise şi zarzăre;

Dovada comercializării fructelor către o unitate de industrializare înregistrată pentru siguranţa alimentelor, potrivit prevederilor Ordinului ANSVSA nr. 111/2008 o constituie factura/facturile sau fila/filele din carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol. Unitaţile de industrializare care exploatează suprafeţele cu livezi fac dovada industrializării producţiei proprii în cantitaţile minime anuale pe hectar prin documente contabile interne.

Citeşte şi Acord politic împotriva practicilor comerciale neloiale

un comentariu

  1. […] Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează fermierii care au depus Cerere unică de plată prin care au solicitat, în cadrul Campaniei 2018, sprijin cuplat pentru fructe destinate industrializării, ca până la sfârsitul lunii decembrie a.c., pentru a beneficia de sprijin cuplat au… Cititi mai multe aici: APIA: Fermierii trebuie să depună documentele până la sfârşitul lunii […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here