Arenda pentru un hectar în România costă aproximativ 200 de euro

1
arenda teren arabil
- Reclamă -

Prețurile arendei terenurilor agricole continuă să crească în UE, însă România rămâne una dintre cele mai ieftine țări. Potrivit ultimelor date ale Eurostat, aferente lui 2021, România a fost a șaptea țară cu cel mai mici prețuri.

În perioada 2011-2020, în România și Cehia prețurile de achiziție au crescut de cinci ori, fiind cele mai mari avansuri din UE.

În timp ce arenda pentru un hectar de teren agricol costă între 836 de euro în Olanda și 62 de euro în Slovacia, în țara noastră arenda pentru un hectar costă, în medie, aproximativ 200 de euro.

Astfel, conform datelor din 2021, arenda pentru un hectar costă în medie, în România, aproximativ 200 de euro.

În UE, cea mai costisitoare arendă a fost în 2021 în regiunea olandeză Flevoland (1.721 de euro pe ha), urmată de Insulele Canare din Spania (1.119 euro pe ha) și de Attiki din Grecia (927 de euro pe ha). În 2021, Venezia Giulia din Italia (1.714 euro pe ha) era printre regiunile cu cele mai mari prețuri de închiriere a terenului arabil.

La polul opus, cea mai mică arendă era în Mellersta Norrland și Övre Norrland din Suedia (ambele 25 de euro pe ha), urmate de Východné Slovensko din Slovacia (42 de euro pe ha).

Vezi și Cine are dreptul la subvenția APIA: proprietarul sau arendașul terenului agricol

- Reclamă -

În ceea ce privește închirierea pășunilor, prețul pentru un hectar de pajiști permanente în 2021 a variat de la 39 de euro, în medie, în Slovacia, la 337 de euro, în medie, în Irlanda.

În aceeași perioadă, prețurile de închiriere pentru terenurile arabile în cele două țări au variat între 79 de euro și 466 de euro.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Prețurile arendei terenurilor agricole continuă să crească în UE, însă România rămâne una dintre cele mai ieftine țări. Potrivit ultimelor date ale Eurostat, aferente lui 2021, România a fost a șaptea țară cu cel mai mici prețuri. În perioada 2011-2020, în România și Cehia prețurile de… Cititi mai multe aici: Arenda pentru un hectar în România costă aproximativ 200 de euro […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.