Autoritățile germane plănuiesc să-i ajute pe fermierii afectați de secetă

1
- Reclamă -

Seceta din ultimele luni i-a afectat extrem de mult pe fermierii germani și a crescut semnificativ prețul furajelor. Autoritățile de la Berlin iau în calcul să suspende temporar anumite norme de mediu, pentru a-i ajuta pe agricultori să depășească acest impas. 

Guvernul Germaniei ar putea permite ca o parte din zonele de conservare specială, a terenurilor păstrate sub forma de pajiști, să fie utilizate pentru hrana animalelor. Aceste zone de conservare specială au fost înfiintate ca o condiție pentru ca fermierii să poată primi subvenții de la UE și să pună la punct un sistem agricol mai prietenos cu mediul.

Citește și O nouă fermă va fi ”rasă” din cauza pestei porcine africane

„Aceasta perioadă îndelungată de seceta reprezintă o provocare mare pentru fermieri. Acest lucru este valabil în special pentru crescătorii de animale, care în unele zone nu mai dispun de furaje pentru animalele lor”, a subliniat Ministerul Agriculturii din Germania.

Recolta de cereale a Germaniei, cea mai mică din ultimii 24 de ani

Germania este una dintre țările din nordul Europei cele mai afectate de valul de secetă din vara acestui an. Potrivit estimărilor, recolta de cereale a Germaniei din 2018 va fi cea mai mică din ultimii 24 de ani, după ce culturile agricole au fost afectate de cele mai mari temperaturi estivale înregistrate de la debutul publicării datelor statistice, în 1881. În special oferta de paie și fan este una limitată.

Ministerul Agriculturii din Germania a subliniat ca un program major de sprijinire a fermierilor va fi discutat numai dupa ce vor fi publicate datele statistice oficiale cu privire la recolta de cereale, la finele lunii august.

- Reclamă -

Sursa: Agerpres

 

 

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.