Azomureș oprește din nou temporar producția

1
ingrasaminte azomures
- Reclamă -

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, oprește din nou temporar producția, din cauza scumpirii gazelor naturale.

Reprezentanții Azomureș au explicat că din cauza scumpirii gazelor și a ieftinirii îngrășămintelor vor opri temporar producția de amoniac (produs intermediar obținut din gaz, utilizat pentru fabricarea îngrășămintelor) întrucât “nu mai este sustenabilă din punct de vedere economic”. Instalația va fi oprită propriu-zis de mâine, iar Azomureș precizează va continua producția până când stocul de amoniac existent va fi epuizat.

Vezi și Azomureş anunţă reluarea producţiei de îngrăşăminte şi produse pentru industrie

“Piața europeană a gazelor naturale a înregistrat o creștere bruscă a prețului. În ultimele zile prețurile au urcat de la 80 Euro Mwh la 125 – 130 Euro Mwh. Explozia unui terminal de export gaz lichefiat (LNG) în Statele Unite, probleme pe lanțul de transport al gazelor și operațiuni masive de stocare a gazelor pentru sezonul de iarnă 2022 – 2023 au determinat din nou o creștere a prețului. În paralel, prețurile la îngrășăminte au scăzut din cauza sezonului agricol, principalele activități acum fiind cele de recoltare a culturilor”, se arată în comunicatul companiei.

Nu se ia în calcul șomajul tehnic

Azomureș precizează că personalul își va continua activitatea conform programului normal de lucru acolo unde este nevoie, iar în acest moment “nu se ia în calcul șomajul tehnic, dar rămâne o opțiune dacă suspendarea activității se va prelungi”.

Azomureș a mai fost închis și în decembrie, din cauza scumpirii gazelor și a energiei, fiind redeschis în aprilie.

- Reclamă -
- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România, oprește din nou temporar producția, din cauza scumpirii gazelor naturale. Reprezentanții Azomureș au explicat că din cauza scumpirii gazelor și a ieftinirii îngrășămintelor vor opri temporar producția de amoniac (produs intermediar obținut din gaz, utilizat pentru… Cititi mai multe aici: Azomureș oprește din nou temporar producția […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.