Holde Agri Invest şi Toneli Holding, parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare

3
- Reclamă -

Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, şi Toneli Holding, liderul pieţei de producţie şi distribuţie de ouă de consum din România, anunţă semnarea unui parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare care cuprinde atât producţia de cereale, cât şi fermele de creştere a păsărilor pentru ouă, a anunţat miercuri compania.

 

„Suntem încântaţi de semnarea acestui parteneriat cu Toneli Holding şi suntem determinaţi ca împreună să creştem sustenabilitatea activităţilor noastre. În cadrul Holde acordăm o atenţie sporită cultivării în regim ecologic prin utilizarea gunoiului de grajd, deoarece această activitate reprezintă o investiţie pe termen lung pentru protejarea solului şi creşterea fertilităţii acestuia prin adăugarea de materie organică. Parteneriatul cu Toneli Holding întăreşte angajamentul nostru în ceea ce priveşte practicarea unei agriculturi sustenabile şi suntem încrezători că împreună cu echipele noastre dinamice şi axate pe progresul tehnologic vom contribui la îmbunătăţirea standardelor din agricultura românească,” a declarat Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest.

În cadrul acestui parteneriat, Holde Agri Invest va furniza cereale companiei Toneli Holding, în timp ce producătorul de ouă de consum va furniza gunoi de grajd, pe care Holde îl va utiliza pentru culturile din cadrul fermelor. Cele două companii au în vedere să colaboreze atât pe zona de agricultură ecologică, cât şi în ceea ce priveşte agricultura convenţională. În plus, cele două companii analizează şi posibilitatea implementării unui program de schimb de experienţă în ceea ce priveşte producerea de compost.

„Fermele zootehnice au nevoie de un partener din agricultura vegetală pentru a asigura reintroducerea în circuit a gunoiului de grajd. Conform unor studii în domeniu, calitatea gunoiului de grajd este mai importantă pentru biodiversitatea solului decât cantitatea de gunoi. Astfel, sistemele de producţie alimentară mai durabile ar putea fi accelerate de aplicarea unui gunoi de grajd adecvat şi de înaltă calitate sau a unor preparate biostimulante pe bază de gunoi de grajd, aşa cum este cazul gunoiului provenit din fermele noastre, care este atestat ca fertilizator organic. Ne bucurăm că am găsit în Holde Agri Invest un partener cu care împărtăşim aceeaşi viziune asupra agriculturii din România şi a potenţialului de dezvoltare al acesteia din perspectiva sustenabilităţii”, a declarat Toni Khoury, Managing Partner la Toneli Holding.

Domeniul agriculturii este într-o continuă schimbare, în special în ceea ce priveşte utilizarea de îngrăşăminte chimice. Pentru România, 2022 este anul în care este prevăzut termenul de implementare în legislaţia naţională a Regulamentului UE privind produsele fertilizante. Acest regulament va reglementa mai strict utilizarea unor îngrăşăminte chimice, măsură care va facilita accesul pe piaţă al îngrăşămintelor pe bază de gunoi de grajd.

- Reclamă -

De asemenea, la nivelul UE există nevoia unei standardizări a gunoiului de grajd, în funcţie de sursă, metoda de tratare şi a impactului asupra biodiversităţii, ceea ce ar determina o utilizare mai atentă a gunoiului de grajd de către fermieri. În acest mod, ar putea fi redus impactul negativ al gunoiului de grajd de calitate scăzută şi crescut impactul pozitiv al gunoiului de grajd de înaltă calitate.

Preţul cărnii de porc pentru producător va creşte

- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Holde Agri Invest, companie românească care exploatează terenuri agricole, şi Toneli Holding, liderul pieţei de producţie şi distribuţie de ouă de consum din România, anunţă semnarea unui parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare care cuprinde atât producţia de cereale, cât şi fermele de creştere… Cititi mai multe aici: Holde Agri Invest şi Toneli Holding, parteneriat ce vizează asigurarea unei agriculturi circulare […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.