Mai mulți bani la Agricultură, după rectificarea bugetară

0
- Reclamă -

Guvernul a aprobat prima rectificare a bugetului pe 2017, în ședința de Guvern de miercuri, fiind menținut deficitul bugetar de 2,95% din PIB, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Prima rectificare a bugetului pentru 2017 a fost aprobată astăzi de Guvern în condițiile înregistrării unei creșteri economice de 5,8% pe primul semestru, ceea ce a determinat o creștere a PIB cu 21,9 miliarde lei, conform estimărilor Comisiei Naționale de Prognoză, de la 815,2 miliarde lei la 837,1 miliarde lei. Veniturile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu 1.060,7 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majorează, pe sold, cu 1.705,2 milioane lei, iar deficitul bugetar se menține la 2,96% din PIB, potrivit metodologiei cash„, se arată în document.

VEZI: Producție bună de cartofi la Covasna, în acest an. Suprafețele, în scădere

Printre ministerele care au primit mai mulți bani se numără și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a beneficiat de o majorare a fondurilor cu 1,8 miliarde pentru schemele de plăți directe pe suprafață. Aceste sume vor asigura integral plata în avans pentru înființarea culturilor în anul 2018. Totodată, se va asigura cofinanțarea proiectelor depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 finanțate din FEADR, se arata in comunicatul Guvernului.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.