Bani pentru irigații. Daea vrea să reabiliteze 1,3 milioane hectare până în 2020?!

0
daea
- Reclamă -

Refacerea sistemului de irigații în România este o problemă pusă pe tapet de mai toate Guvernele care s-au perindat la putere în ultimele două decenii.

Din păcate, nu s-a făcut practic mai nimic, ci din contră s-a distrus și ce-am avut, iar suprafețele irigate abia dacă sar de 100.000 ha în prezent, față de cele peste 3 milioane hectare irigate înainte de 1989. Ministrul Daea promite un program ambițios de refacere a sistemului de irigații, care se va desfășura în trei etape.  Amănunte nu ne dă însă decât despre prima, care îl privește direct, dacă va reuși să reziste la conducerea Ministerului Agriculturii.  Despre restul, Dumnezeu cu mila.

Pentru acest prim pas, sunt prevăzute la buget 1,4 miliarde de lei.

„Programul de refacerea sistemului de irigaţii se află ca fundamentare în buget. El are trei etape de derulare, iar prima etapă începe în 2017 şi se termină în 2020. Avem în vedere obiective care înseamnă 69 de staţii de pompare de bază, 87 staţii de repompare şi conducte de refulare, canale de aducţiune, canale de distribuţie, construcţii hidrotehnice în 40 de amenajări de irigaţii. Această etapă prevede reabilitarea a 1,3 milioane de hectare. Sunt bani pentru toate aceste lucrări”, a declarat Daea la dezbaterile din Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului.

Apă gratuită…la staţiile de punere sub presiune

Fermierii români vor primi apa gratuit la staţiile de punere sub presiune, pentru a putea iriga culturile agricole, a anunțat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la dezbaterile din Comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului. Bugetul MADR dispune de 90 milioane de lei pentru punerea în aplicare a acestui program. La aceste sume se adaugă   1,4 miliarde de lei pentru programul de refacere a sistemului de irigaţii.

Perspective favorabile pentru oleaginoase în 2017

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.