Bricolând și prin agricultură

2

Oamenii de afaceri au înțeles că agricultura reprezintă întotdeauna o opțiune pentru a investi pe termen lung. Frații Pavăl au decis să ”bricoleze” și în domeniul agricol.

 

Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat peste 310 hectare de teren agricol în Tulcea de la compania Agristar, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Frații Pavăl mai dețin și o parte din afacerea agricolă Moldova Farming, cu un portofoliu de peste 10.000 de hectare.

Loturile, adunate de Agristar în perioada 2008-2019, au fost evaluate, recent, la 5.500 de euro/hectar. Frații Pavăl au intrat în agricultură odată cu asocierea în Moldova Farming, afacerea antreprenorului Cătălin Grigoriu, care deține peste 10.000 de hectare de teren agricol, din care exploatează circa 7.000 de hectare în județele Neamț, Bacău și Vrancea. Chiar dacă ajunseseră la o deținere de 49,7% din Moldova Farming, frații Pavăl au decis, în octombrie anul trecut, să își diminueze cota la doar 19%, în favoarea partenerului lor – familia Grigoriu. Afacerile Moldova Farming au explodat anul trecut la 30,5 milioane euro, de la 9,3 milioane de euro, un an mai devreme, fiind cel mai bun an din istoricul de 9 ani al companiei. Profitul Moldova Farming a fost de 4,5 ori mai mare în 2020, crescând până la 1,9 milioane de euro. Frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Astfel, și-au extins investițiile în imobiliarele (prin achiziția The Bridge, The Office, Dacia One și parteneriatul cu Element Industrial), construcții (Cemacon), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel) și în transport fluvial (Transport Trade Services).

Așa cum le stă bine unor afaceriști de succes, nici aceștia nu au vrut să comenteze informațiile legate de ultima tranzacție.

Companie agribusiness dă noul lider al AHK România

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here