Bursa de pește din Tulcea a ”murit”, dar generează costuri

1

Bursa de pește din Tulcea a ”murit”, dar generează costuri. România riscă să piardă milioane de euro, bani europeni, investiți în Bursa de pește de la Tulcea. A fost inaugurată cu fast, dar nu se poate face dovada că a pornit la data angajată. Ca să evite situația, autoritățile vor să o transforme în centru de primă vânzare. Pescarii se declară dezamăgiți.

Deschisă de mai bine de un an și jumătate, bursa de pește din Tulcea a ajuns să coste peste 5 milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind din fonduri europene.

Investiția urma să reducă în primul rând comerțul ilicit cu pește.

Vezi și Bursa de pește a lui Daea și Dăniclă trebuie să returneze banii la Uniunea Europeană

”A fost o deschidere grandioasă, au fost două, trei facturi ca să fie niște pește în bursă, după care bursa și-a încetat activitatea și și-a reluat activitatea când s-a încheiat activitatea de prohibiție. Ea a funcționat până în decembrie” spune Gheorghe Ștefan, secretar de stat în Ministrul Agriculturii.

De 10 luni, e totul blocat. Peștele trebuia livrat Casei de Comerț Unirea, care îl vindea supermarketurilor prin rețeaua sa de magazine. Pentru că nu se poate dovedi că până la 31 martie 2019 bursa a funcționat, România riscă să dea înapoi peste 3 milioane de euro, contribuția europeană.

Autoritățile vor să modifice legislația, de anul viitor, și să transforme Bursa de pește din Tulcea în centru de primă vânzare.

”Pește nu se mai cumpără (…) avem perioade când avem carasul la un leu, un leu cinci zeci, e foarte greu pentru noi” spune cu regret Ștefan Pimon, pescar.

Deși nu funcționează, Bursa de pește din Tulcea generează în continuare costuri.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here