Caprifoiul: de ce condiții are nevoie și problemele sale

0
- Reclamă -

Caprifoiul, denumit popular Mâna Maicii Domnului și științific Lonicera caprifolium, este o plantă ornamentală, dar și o plantă medicinală. Este renumită pentru florile sale frumoase și pentru parfumul îmbietor pe care acestea îl emană.

Condiții de creștere

Caprifoiul se poate planta primăvara și toamna, fiind o plantă care rezistă la temperaturi extreme. Înflorește în perioada iulie-septembrie. Este recomandat să fie plantat la o distanță de doi metri de alte plante din grădină.

Are nevoie să fie expus luminii soarelui pentru câteva ore pe zi, motiv pentru care nu este recomandat să fie plantat în zone umbroase. Are nevoie de udare regulată, în special în perioadele de secetă. Totuși, nu trebuie inundat cu apă. Se recomandă udarea caprifoiului la două-trei zile.

Caprifoiul crește în orice tip de sol, atât timp cât acesta este foarte bine drenat. La maturitate, planta de caprifoi poate ajunge la o înălțime de până la 6 m.

Se înmulțește prin butășire. Pentru asta, este nevoie de o tulpină sănătoasă, cu o lungime de maxim 20 cm și puține frunze. Tulpina se taie cu un cuțit curat și ascuțit, la un unghi de 45 grade. Tăietura trebuie să fie curată și netedă. Se lasă doar 2-3 frunze pe tulpină, în partea de sus, pentru a ajuta la absorbția apei și a nutrienților.

Probleme comune

Caprifoiul poate să se confrunte cu atacul afidelor, tripșilor sau cu făinarea. Atunci când planta se usucă, există diverși factori care pot fi cauza uscării. Principalii factori sunt lipsa de apă, solul prea umed sau prea uscat, boală fungică și insecte sau paraziți.

- Reclamă -

Sursa: plantmaster.ro

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.