Industria cărnii intră în febra tranzacțiilor. Caroli Foods Group, cumpărat de mexicani

0
- Reclamă -

Industria locală a cărnii se numără printre puținele sectoare din industria alimentară în care capitalul românesc a reușit să rămână ani de zile pe poziții în fața celui străin.

Cele mai mari afaceri de pe piață aparțin unor antreprenori locali, afaceri de familie – vezi exemplul Cris-Tim, un business dezvoltat de Radu și Cristina Timiș-, cu cateva exceptii cum ar fi Caroli FoodsGroup, controlat de familia libaneză El Solh – sau cazul filialelor locale ale unor producători de mezeluri dinafară.

Iată însă că așa cum s-a întâmplat la lactate, unde cei mai mari producători interni au intrat de ceva vreme în portofoliul multinaționalelor, acum a venit rândul producătorior de mezeluri. Liderul pieței interne Caroli Foods Group a fost preluat 100% de Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a cumpărat 51% din acțiunile Caroli, adăugându-le la pachetul de 49% pe care îl deținea deja prin Campofrio Food Group.

VEZI: APC ROMANIA: Una din două conserve de ton are în compoziţie peşte contaminat cu Cesiu 137 !

Caroli este un business dezvoltat pe plan local de familia libaneză El Solh și care ajunsese la o cotă de piață de circa 17% pe segmentul mezelurilor, potrivit datelor din piață.

Să vedem însă si cum vor reacționa românii la această mutare… Nu de alta, dar în cazul lactatelor, odată înghițite de multinaționale, mărcile românești fie au dispărut, fie au mai pierdut din cotele de piață…

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.