Daea: S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren în câteva județe

0
- Reclamă -

Că interesul străinilor pentru achiziția de terenuri agricole în România este în continuare ridicat știe toată lumea. Din păcate, procesul pare să se fi accelerat în ultima vreme, în câteva județe din vestul țării, Arad și Timiș, în special, dar și în sudul țării.

Piața funciară privind terenurile agricole „s-a agitat”, a recunoscut  ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, Curtici, unde a vizitat una dintre cele mai amri și mai performante ferme din România. Daea spune că există zeci de mii de solicitări privind tranzacții cu tip de terenuri, în zonele fertile ale țării. În sud de exemplu, s-a ajuns chiar și la 2.000 de solicitări pe săptămână într-un singur județ.

S-au accelerat vânzările în județele din partea de Vest a țării

„S-au accelerat vânzările și cumpărările de teren. Piața funciară s-a agitat în câteva județe, în mod deosebit în județele din partea de Vest a țării, Timișul, Aradul, în partea de Sud a țării, zonele unde fertilitatea solului este mai ridicată. Evident, interesul este mai puternic aici. Câștigurile prin cultivarea terenurilor sunt mai mari și piața capătă un anumit dinamism și interesul este sporit. În ultima perioadă, am o statistică la mine, au ajuns câteva zeci de mii în anumite zone ale țării. Am situația pentru partea de sud a țării. Săptămânal sunt undeva la 2.000 de solicitări pentru un județ, ceea ce este foarte mult”, a declarat ministrul Agriculturii.

Citește din Informateca.ro și ”Golanii lipsiți de talent își cer scuze public”

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, aflat și el la ferma din Curtici, a anunțat că este în lucru un proiect de lege privind tranzacționarea terenurilor agricole, care să ajute pe tinerii fermeiri români să aibă acces la achiziția de  terenuri.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.