Cât costă o combină de recoltat morcovi?

3
Asa-Lift produce combine pentru recoltat rădăcinoase
- Reclamă -

Morcovul îl găsim aproape zilnic în farfurie, uneori chiar fără să știm. Dar, la producția în masă, e nevoie de combină de recoltat morcovi.

După cum știți, morcovul este cultivată încă de acum 5.000 de ani în Asia Centrală, iar cel mai mare producător este, în prezent, China.

Recoltarea morcovului este foarte grea pe suprafețele mari (nici în curte nu e așa ușor aduni toți morcovii cultivați). Pentru marii producători există utilaje care strânge toată producția, plus că două dintre modelele disponibile pe piață au și alte funcții, cum ar fi transferul morcovilor recoltați în remorcă sau recoltarea acestora în boxpaleți.

Această combină de recoltat morcovi are prețul destul de mare, format din cinci cifre.

ASALIFT CM-100E Unul dintre modele este combina de recoltat morcovi cu elevator pentru remorcă ASALIFT CM-100E. Sașiul mașinii are cu ecartament reglabil al roților, tip CM1000, roțile sunt de 10,0/75×15,3 (760x264mm). Toate funcțiile rotative au control infinitiv al vitezei electrohidraulic comandate de pe mașină. Elevatorul cu verigi, acoperite cu plastic pentru protecție, are lățime 630mm, verigi de 100mm, cu deschidere de 28mm.

Înălțimea de descărcare este de 3,4m, lățimea mașinii – 3,3m, secțiunea de ridicare cu benzi 335mm cu suprafața întărită pentru uzura de 5mm. Benzile de ridicare sunt extinse deasupra cuțitelor pentru o descărcare eficienta a foliatului și sunt acționate hidraulic cu angrenaj cu roți dințate fără lanțuri (fără întreținere). Are cilindru hidraulic pentru a controla adâncimea de săpare, montat pe un suport sub tractor, cuțit de 150mm cu suport cu siguranță pentru protecție, sisteme de curățire a rădăcinoaselor mecanice montate pe arc și torpedouri rotative manual.

- Reclamă -

Opționale incluse la aest model sunt sistem hidraulic propriu, rezervor de 60L, pompă hidraulică montată pe pro la tractor. Nu sunt incluse cardan, torpedouri rotative hidraulic, sistem de control automat al adâncimii de lucru cu senzori pe a doua parte a rândului, sistem de curățire cu degete de cauciuc rotative hidraulic pentru morcov, sistem de așezare mecanic (în formă de sac) a morcovilor la capătul elevatorului.

Prețul pentru această combină de recoltat morcovi este de 35.720 euro fără TVA.

Asa-Lift
Asa-Lift

ASALIFT CM-100C Combina de recoltat morcovi în boxpaleți ASALIFT CM-100C, este de fapt, pentru recoltat rădăcinoase, pe un rând în boxpaleți. Șasiul mașinii cu ecartament reglabil al roților este de tip CM100, roțile de 10,0/75×15,3 (760x264mm), iar toate funcțiile rotative au control infinitiv al vitezei electrohidraulic comandate de pe mașină.

Masa de sortare are lățime de 550mm, banda cu verigi, de 28mm, iar fiecare verigă este acoperită cu plastic pentru protecție.

Lățimea mașinii este de 3,3m și are un depositor de 550/660mm la capătul benzi ajustabil hidraulic din terminalul de control din cabina tractorului. Platforma hidraulică pentru 1 palet este în spatele mașinii.

Secțiunea de ridicare cu benzi 335mm cu suprafața întărita pentru uzură, benzile de ridicare sunt extinse deasupra cuțitelor pentru o descărcare eficienta a foliajului și sunt acționate hidraulic cu angrenaj cu roți dințate fără lanțuri (fără întreținere).

Are cilindru hidraulic pentru a controla adâncimea de săpare, montat pe un suport sub tractor, cuțit de 150mm cu suport cu siguranța pentru protecție și sisteme de curățire a rădăcinoaselor mecanice montate pe arc, precum și torpedouri rotative manual.

Opționale incluse în acest utilaj sunt sistem hidraulic propriu, rezervor de 60L, pompă hidraulică montata pe pto la tractor. Nu include cardan – torpedouri rotative hidraulic, sistem de control automat adâncimii de lucru cu senzori pe două parți al rândului, sistem de curățire cu degete de cauciuc rotative hidraulic pentru morcov și sistem de frânare la pus în ladă.

Prețul pentru acest model este de 36.850 euro fără TVA.

Sursa: Baza de Date cu Prețuri de Referință (BDPR) pentru mașini, utilaje și echipamente specializate – AFIR

- Reclamă -

3 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.