Au fost stabilite cotele de pescuit la Marea Neagră pentru 2016

1
vas de pescuit
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat în perioada 14-15 decembrie la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care s-a desfășurat la Bruxelles. Pe ordinea de zi a Consiliului s-a aflat un punct foarte important pentru România – stabilirea cotelor de pescuit la Marea Neagră, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii.

“România a reușit pentru anul 2016, cu sprijinul colegilor de la Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles, o menținere a cotei de calcan la nivelul de 43,2 tone și neintroducerea unei cote de pescuit la rechinul – câinele de mare specific Mării Negre. Comisia a venit inițial cu propuneri foarte dure și de aici se poate vedea importanța compromisului final adoptat, pentru că propunerea Comisiei Europene (CE) a fost să avem cota zero la calcan iar la rechinul – câinele de mare să se introducă o cotă de pescuit. În final, după negocieri serioase, am reușit să ajungem la acest rezultat. Toate acestea, desigur, sunt condițíonate de o serie de măsuri tehnice care angajează România și Bulgaria în același timp”, a afirmat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu.

achim-irimescu-Agricultura

Între măsurile tehnice se regăsesc reducerea numărului porturilor de debarcare, reducerea numărului de licențe distribuite pentru pescuitul calcanului ori creșterea perioadei de prohibiție pentru pescuitul la calcan.
Dacă până acum perioada de prohibiție era între 01 aprilie -31 mai, de acum înainte va fi prelungită cu o lună, deci între 01 aprilie – 30 iunie.
”Concret, inspecțiile pe care Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură le va face vor trebui să fie mult mai riguroase pentru că de multe ori CE a reproșat României că pescuitul ilegal reprezintă un procent important și afectează resursa de pește din Marea Neagră, respectiv la calcan și la rechin – câine de mare”, a adăugat ministrul la finalul reuniunii.

- Reclamă -

un comentariu

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.