Suma pentru sprijinul agricultorilor la achiziţionarea de motorină, majorată

0
- Reclamă -

Guvernul a decis, în ședința din 16 decembrie, să majoreze suma alocată agricultorilor pentru plata ajutorului de stat în scopul reducerii accizei la motorină pentru agricultură.

Suma a fost majorat 40 de procente și a ajuns la 377,472 milioane de lei de la 270,697 de milioane lei .

Suma se regăseşte în bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2015 și acoperă necesităţile de finanţare pentru trimestrul al treilea în cadrul programului de subvenţionare a motorinei, conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

El a adăugat că suma alocată, iniţial, pentru subvenţia la motorină, respectiv 270 miloane de lei, a fost utilizată în cea mai mare parte – din aceasta, au fost folosiți 248 de milioane de lei pentru plata ajutorului pentru trimestrele întâi și al doilea din anul curent, și se cere o suplimentare a semei alocate, în valoarea de 106,7 milioane de lei.

Citește și Cât costă un tractor universal

Măsura adoptată de Executiv va asigura resursele financiare necesare pentru plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în trimestrul al treilea al anului 2015, la efectuarea lucrărilor mecanizate din agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi în cel de îmbunătăţiri funciare, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Acest sprijin va permite producătorilor agricoli să îşi diminueze costurile de producţie, stimulând, astfel, sectorul agricol.

- Reclamă -

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr.1174/2014 iar plata ajutorului se face prin centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultura (APIA).

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.