Cât de eficienți sunt peleții din rumeguș de rășinoase pentru crearea confortului termic?

0
- Reclamă -

Când vine vorba de alegerea combustibilului adecvat pentru centralele sau sobele pe lemne, se ridică tot mai multe întrebări și nelămuriri în legătură gradul de eficiență pe care lemnul îl are. Se consideră că lemnul de esență tare, cum ar fi nucul, frasinul, stejarul sau chiar fagul oferă posibilitatea încălzirii mult mai rapide și eficiente a locuinței.

În realitate, peleții din rumeguș de rășinoase pot oferi aceleași rezultate satisfăcătoare. În momentul în care lemnul tare și rășinoasele sunt prelucrate astfel încât să devină peleți, fibrele de lemn sunt puternic compresate, iar diferențele de densitate dintre cele două devin insesizabile. Astfel, cei care vor să-și alimenteze centrala cu peleți realizați din rumeguș de rășinoase nu vor da greș, având ocazia de a-i achiziționa la un preț mult mai avantajos în comparație cu lemnul de esență tare.

4 motive să folosești peleți din rășinoase

 

  1. Ardere curată

Spre deosebire de peleții confecționați din lemn de esență tare, cei din rășinoase tind să ardă mai curat și să se aprindă mai repede. De asemenea, pentru că au un nivel scăzut de umiditate, nici nu produc atât de multă cenușă. Persoanele care au de gând ca în iarna aceasta să folosească peleți realizați din rășinoase, pot lua în considerare Tomibena, care prezintă o ofertă bogată și generoasă de astfel de produse la standarde înalte de calitate.

Arderea curată este unul dintre cele mai importante avantaje puse la dispoziție de acest combustibil, având capacitatea de a genera o cantitate redusă de emisii nocive. Se cunosc îmbunătățiri și la nivelul coșului de fum, care este mult mai curat decât la folosirea lemnului de esență tare.

- Reclamă -

  1. Combustibilul pe bază de peleți din rășinoase este mai eficient decât gazul

Prețul la care peleții pot fi achiziționați este mult mai avantajos decât cel plătit pentru gaze. Astfel, cei care locuiesc într-o zonă care nu este racordată la gaz, pot folosi cu încredere acest combustibil și nu vor fi dezamăgiți.

  1. Capacitate calorică mai mare

În ciuda convingerilor multor persoane, peleții din rășinoase au o capacitate calorică mai mare, datorită faptului că reușesc să producă un nivel ridicat de căldură. Se dovedesc a fi cel puțin la fel de eficienți ca peleții realizați din lemn de esență tare, ceea ce îi transformă într-o achiziție rentabilă.

  1. Depozitare facilă

În ultima vreme, tot mai multe persoane se confruntă cu o lipsă de spațiu când vine vorba de locuința lor. Din acest motiv, utilizarea peleților se dovedește a fi o variantă mult mai avantajoasă, pentru că sunt ușor de depozitat și pentru că sunt ușor de întreținut. Cu toate acestea, nu este recomandat să fie depozitați în zone umede, pentru a nu exista riscul să se deterioreze într-un fel sau altul calitatea lor.

Prin urmare, peleții creați din rumeguș de rășinoase se dovedesc a fi un combustibil eficient, sigur și calitativ care poate fi folosit în cadrul centralelor pe lemne și care nu dăunează mediului înconjurător. De asemenea, se vor sesiza economisiri semnificative de bani prin intermediul folosirii lor.

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.