Caz de pestă porcină în Galați

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a aprobat Planul de măsuri la confirmare în zona de protecţie şi cea de supraveghere ca urmare a apariţiei unui focar de pestă porcină africană în două gospodării de la marginea localităţii Griviţa, au informat, luni, reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Potrivit sursei citate, genomul viral pentru pesta porcină africană a fost detectat în probele de sânge şi în organele analizate de către Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bacău. Imediat ce s-a primit confirmarea, a fost convocat CJSU.

„Astfel, s-a decis eutanasierea preventivă a celor 474 de porci aflaţi în cele 174 de gospodării, distrugerea cadavrelor şi ecarisarea teritoriului, precum şi aplicarea măsurilor de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport. Pentru lichidarea rapidă a focarului, membrii comisiei de evaluare au fost convocaţi în data de 6 ianuarie, ora 8,30, la sediul Primăriei comunei Griviţa.

Vezi și Casoteca.ro/magazin/

În această zonă, deplasarea şi transportul porcilor pe drumurile publice sunt interzise, cu excepţia cazului când sunt avizate de autoritatea veterinară; niciun animal domestic nu poate intra sau părăsi o exploataţie fără autorizare; animalele sunt supuse catagrafierii şi supravegherii clinice de către medicii veterinari”, se precizează în informarea Prefecturii Galaţi.

 

Citește și: AFIR: sfaturi pentru fermierii care vor să acceseze fonduri europene

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here