CEC Bank, finanţare de 9,5 milioane de euro pentru Lăptăria cu Caimac

2
- Reclamă -

CEC Bank a anunţat că a acordat o finanţare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuţa, deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac.

 

”CEC Bank a acordat o finanţare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuţa, deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac. Finanţarea include facilităţi atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung, fiind destinată refinanţării portofoliului de credite al companiei de la Exim Banca Românească şi ProCredit Bank”, anunţă banca.

Agroserv Măriuţa a fost asistată pentru această refinanţare, cât si pentru demararea finanţării bancare pentru proiectele de investiţii privind staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor, de către EY România.

Vezi și CEC Bank a acordat linii de finanţare în valoare cumulată de 30 milioane lei grupului de firme Rodbun

„Finanţarea agriculturii a fost şi este mereu o prioritate pentru CEC Bank. Ne bucurăm să începem o nouă colaborare în acest domeniu cu un jucător important, deţinător al întregului lanţ de producţie – de la ferma vegetală şi ferma zootehnică la fabrica de produse lactate premium. Proprietarii Lăptăriei cu Caimac au astfel avantajul unui business integrat, care permite controlul activ al calităţii pe întreg lanţul de aprovizionare iar noi, prin această nouă finanţare, continuăm să susţinem prosperitatea afacerilor locale”, a declarat Laura Mihai, director Direcţia Clienţi Mari CEC Bank.

- Reclamă -

Agroserv Măriuţa este listată pe piaţa AeRO începând cu 21 mai 2021, iar în prezent are o capitalizare de piaţă de aproximativ 62 de milioane de lei.

„Compania noastră este una integrată, acoperind întregul proces de producţie, de la cultura de câmp, la ferma de vaci şi până la producţia lactatelor Lăptăria cu Caimac. Strategia Agroserv Măriuţa pentru următorii ani se concentrează pe o dezvoltare atât pe orizontală, cât şi pe verticală, având drept obiectiv principal diferenţierea pe piaţa din România, prin furnizarea de bunuri şi servicii de calitate superioară. Colaborarea cu CEC Bank este pentru noi un real ajutor, deoarece ne oferă o eficienţă ridicată în gestionarea costurilor financiare curente şi reprezintă o validare a viabilităţii planurilor noastre de dezvoltare pe termen lung, deschizând calea pentru finanţarea proiectelor noastre imediate, precum staţia de biogaz şi sistemul de spălare a ambalajelor”, a declarat Cornel Dănilă, director general, Lăptăria cu Caimac.

Agroserv Măriuţa este o companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier MILK, ce desfăşoară o activitate agricolă mixtă de cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor. Începând cu anul 2018, compania şi-a adăugat o nouă arie de business şi anume procesarea laptelui de vacă, respectiv obţinerea de produse lactate – lapte integral ambalat la sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile

În prezent, Lăptaria cu Caimac produce şi comercializează o gamă extinsă de lactate: lapte integral, iaurturi, smântână, brânză, caşcaval şi derivate, dezvoltând permanent gama oferită. Cele mai recente lansări ale companiei sunt: gama de Kefir ce conţine două produse obţinute prin dublă fermentaţie – culturi lactice şi drojdii şi gama de caşcavaluri feliate.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] CEC Bank a anunţat că a acordat o finanţare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuţa, deţinător al brandului Lăptăria cu Caimac.   ”CEC Bank a acordat o finanţare de 9,5 milioane de euro producătorului agricol Agroserv Măriuţa, deţinător al brandului Lăptăria cu… Cititi mai multe aici: CEC Bank, finanţare de 9,5 milioane de euro pentru Lăptăria cu Caimac […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.