Cele mai cunoscute podgorii din lume și cum se intreține corect vița de vie

0
- Reclamă -

Degustările de vin au devenit o activitate foarte apreciată în toată lumea în ultima vreme, așa că multe podgorii și companii oferă doritorilor posibilitatea de a testa băuturile în săli special amenajate, cu vederi spectaculoase, precum și ocazia de a face un tur al viilor și al cramelor. Va prezentam topul celor mai cunoscute podgorii din lume!

Toscana (Italia)

În Toscana este una dintre cele mai faimoase podgorii din lume, care este o destinație foarte căutată de turiști. Pe dealurile cu pante line, cu zeci de case medievale și castele, cultura vinului este la cel mai înalt nivel. Strugurii sunt încă zdrobiți cu picioarele, iar vinurile sunt depozitate în pivnite adanci, săpate direct în stâncă. Toscana este cunoscută pentru vinul desert Vin Santo, realizat dintr-o varietate de struguri din regiune și pentru vinurile Chianti și Brunello di Montalcino.

Toscana (Italia)

Bordeaux (Franta)

Cu o suprafata totala de vie de peste 120.000 de hectare, Bordeaux este cea mai mare zonă viticolă din Franța. În anii cu recolte medii, se produc peste 700 de milioane de sticle, de la vinurile de masă delicioase, la unele dintre cele mai scumpe și prestigioase produse. Stiati că 89 la suta din vinul produs în Bordeaux este rosu?

- Reclamă -

Bordeaux (Franta)

Dero Valley (Spania)

Spania este a treia țară din lume după producția de vin, după Italia și Franța. Aici sunt zeci de regiuni viticole foarte bogate, iar cea din jurul râului Duero (situată la granița cu Portugalia) este una dintre ele. În această zonă sunt produse vinuri albe și rosii excelente, unul dintre faimoasele bauturi fiind vinul Port.

Duero Valley (Spania)

Produse pentru viticultură

În spatele oricărui vin de calitate, stau sute de ore de muncă, îndemânare, pasiune, precum și o tehnologie bine pusă la punct, astfel încât vița de vie să aibă toate condițiile necesare pentru a se dezvolta într-un mod armonios.

Pentru asta, specialistii recomandă viticultorilor ustensilele și instrumentele potrivite pentru a-si desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Spalieri pentru vie

Fie că este vorba despre spalieri intermediari (care susțin greutatea viței de vie, îi oferă rezistență și elasticitate și ajută la întinderea și amenajarea firelor de sârmă) sau despre spalieri de margine (poziționați la capătul rândurilor, astfel încât vița de vie să aibă stabilitate, iar firele să poata fi adaptate la nivelul optim de tensionare), cei produși de eMenatwork nu ruginesc și au o garanție de 30 de ani.

Sârma și accesorii viță de vie

Fiind realizată din oțel zincat, cu un conținut ridicat de carbon, sârma pentru viticultură oferită de eMenatwork își păstrează caracteristicile pe toată durata de viață a unei plantații de viță de vie, ceea ce înseamnă că are o garanție de zece ani și este potrivită pentru viticultorii care își doresc instrumente moderne și foarte eficiente.

De asemenea, un alt produs foarte important este clestele Gripple, o unealtă practică și ușor de manevrat, folosită pentru a retensiona sârma pentru vița de vie când este nevoie. Dacă este efectuat corect, acest pas asigură creșterea sănătoasă a plantei.

Pentru o producție bogată, vița de vie trebuie să fie îngrijită corespunzator.

Sursa: eMenatwork.ro;

- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.