Chinezii, interesați de produsele românești

0
- Reclamă -

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit, în data de 3 decembrie, cu Ambasadorul Chinei în România, E.S. Xu Feihong. Scopul principal al discuţiilor a vizat dezvoltarea relaţiilor de colaborare între cele două ţări, având în vedere că Republica Populară Chineză a fost de-a lungul timpului un partener tradiţional pentru România.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a arătat că pentru colaborarea în domeniul agriculturii a fost elaborată o strategie de lungă durată ce include facilitarea exportului de carne de porc, peşte, lapte ori miere din România pe piaţa chineză, iar MADR va sprijini contactul dintre cei interesaţi pentru a continua discuţiile privind exportul de carne de porc.

La rândul său, Ambasadorul Chinei în România, E.S. Xu Feihong, a menţionat că există un interes foarte mare pentru produsele alimentare româneşti şi chiar pentru importul lucernei din România. De altfel, vinurile şi apa minerală din România se regăsesc deja pe piaţa chineză.

Ambasadorul a precizat că, prin consultarea cu asociaţiile de producători din România ar fi oportun ca Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să ofere Ambasadei Republicii Chineze în România informaţii privind produsele româneşti ce ar putea fi exportate în China. Ulterior, Ambasada Chinei în România şi Ambasada României la Beijing vor derula acţiuni pentru promovarea acestor produse.

Achim Irimescu consideră că este nevoie de discuţii directe între partenerii români şi cei chinezi, la nivel tehnic. Pe măsură ce discuţiile avansează, la nivel instituţional vor mai avea loc întâlniri periodice, pentru a pune la punct procedurile legislative.

Sursă foto: www.madr.ro

- Reclamă -
- Reclamă -

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.