Ciolacu îl bagă pe Daea la rotativă

2
Petre Daea
- Reclamă -

Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la eşecul negocierile ministrul Agriculturii Petre Daea cu cei de la Comisia Europeană şi faptul că CE a decis să aloce României doar 10,05 milioane euro, din rezerva UE, drept compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale din Ucraina, mai puţin decât Bulgaria şi Polonia, că „vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat.

 

„Chiar a fost un efort fantastic al statului român cu costuri şi la fermieri. A existat o fluctuaţie de preţ, normal că cei din Ucraina au vrut uneori să grăbească. România a trecut cu bine acest examen. (…) Cel mai important este că era un instrument al lui Putin – această declanşare a unei crize alimentare. În primul rând, suma venită de la Comisie a fost una ridicolă faţă de efortul României, Bulgariei, Cehiei, Slovaciei. S-au făcut anumite criterii care au dezavanatajt România. nu am avut nicio discuţie cu domnul Daea de când a venit de la Bruxelles. Cred că am avut o singură şedinţă. Am avut discuţii. Suma mi se pare mult prea mică. Faptul că am rămas printre statele că am primit 10 milioane, e un lucru bun. Cred că în acest moment statul trebuie să intervină şi să mărească suma. Fermierii în primul şi în primul rând aşteaptă soluţii. Dacă mergem pe această logică, este logica de a căuta un vinovat. Dar nu încălzeşte pe nimeni dacă este domnul Daea sau nu. Vom vedea la rotativă dacă este sau nu vinovat. Până atunci să lăsăm ministerele şi miniştrii să funcţioneze. Sunt ferm convins că în luna mai vom face pe fiecare ministru în parte o analiză concretă”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri la Europa FM.

Liderul PSD a mai spus că el consideră că, în acest moment statul român are o obligaţie faţă de fermieri.

„Cred că nu trebuie să acuzăm foarte mult pe anumite criterii pentru că nici această abordare … când vine subvenţia şi ne convine, e buna Europa, când s-au făcut anumite criterii şi trei state din şase nu s-au încadrat să începem să căutăm să atacăm UE”, a adăugat Ciolacu.

ANSVSA: Regulile de bunăstare a animalelor pe durata transportului, înăsprite

- Reclamă -

Chestionat dacă ministrul Petre Daea a avut un discurs acuzator la adresa criteriilor Comisiei Europene şi dacă acest lucru ar putea creşte suveranismul şi anti-europenismul, preşedintele social-democraţilor a răspuns: „Abordarea pe care o avem de 30 de ani nu este una normală”.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, referitor la eşecul negocierile ministrul Agriculturii Petre Daea cu cei de la Comisia Europeană şi faptul că CE a decis să aloce României doar 10,05 milioane euro, din rezerva UE, drept compensaţii pentru producătorii supuşi şocului importurilor de cereale… Cititi mai multe aici: Ciolacu îl bagă pe Daea la rotativă […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.