ANSVSA: Regulile de bunăstare a animalelor pe durata transportului, înăsprite

3
- Reclamă -

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că Uniunea Europeană înăspreşte regulile privind asigurarea bunăstarii animalelor pe durata transportului pe cale maritimă, noul regulament prevăzând că în procedura de autorizare a navelor va fi implicat cel puţin un medic veterinar oficial şi un expert maritim.

 

”Comisia Europeană înăspreşte regulile pentru protecţia animalelor transportate pe mare. Noile cerinţe mai stricte se vor aplica registrelor, procedurilor de urgenţă, punctelor de ieşire şi aprobării navelor de transport al animalelor. Noile reguli urmăresc consolidarea inspecţiilor navelor de transport de animale de către statele membre. O bază de date europeană va fi creată de Agenţia Europeană de Securitate Maritimă (AESM) pentru a înregistra toate inspecţiile şi a permite statelor membre să acceseze rapid toate informaţiile relevante în timpul verificărilor”, arată ANSVSA, într-un comunicat de presă transmis luni.

Astfel, noul regulament european cu privire la înregistrarea, stocarea şi partajarea rapoartelor scrise ale controalelor oficiale prevede că inspecţiile efectuate în scopul acordării certificatului de autorizare al navei vor fi realizate de o echipă, ce va include cel puţin un medic veterinar oficial şi un expert maritim autorizat de autorităţile maritime ale statului membru. De asemenea, un medic veterinar oficial va realiza controale oficiale la bordul unei nave pentru animale vii pe parcursul primei călătorii cu încărcatură după autorizare. Această ultimă prevedere se aplică începând din 1 ianuarie 2024.

Fermierii nu pot trata seminţele cu neonicotinoide

Conform sursei citate, suplimentar, regulamentul conţine şi prevederi referitoare la planurile de intervenţie pentru situaţii de urgenţă, privind navele pentru animale vii, precum şi cerinţele minime aplicabile punctelor de ieşire. Încă din 2019, România a adoptat o legislaţie naţională mai strictă referitoare la autorizarea vapoarelor, care prevede că, din echipa de autorizare, face parte şi un expert maritim.

- Reclamă -
- Reclamă -

3 comentarii

  1. […] Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că Uniunea Europeană înăspreşte regulile privind asigurarea bunăstarii animalelor pe durata transportului pe cale maritimă, noul regulament prevăzând că în procedura de autorizare a navelor va fi implicat cel puţin un medic veterinar oficial şi un… Cititi mai multe aici: ANSVSA: Regulile de bunăstare a animalelor pe durata transportului, înăsprite […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.