Legume organice? De preferință din propria grădină!

2
- Reclamă -

Să ai propria grădină de legume și fructe nu înseamnă doar să nu mai fii nevoit să cumperi din magazine aceste alimente esențiale pentru o viață sănătoasă. Acest lucru implică, într-adevăr, și muncă, însă avantajele pe care le oferă sunt atât de multe că vei realiza că merită cu adevărat să faci acest lucru pe termen lung, mai ales dacă ești pasionat de grădinărit.

Merită să ai propria grădină?

Răspunsul la această întrebare este cât se poate de evident. Da, merită să ai propria grădină în care să cultivi fructe și legume, pentru că dincolo de munca pe care va trebui să o faci în fiecare zi, vei putea pune toată pasiunea pe care o ai pentru acest domeniu și te vei bucura de produsele muncii tale.

Propria grădină reprezintă principala modalitate pe care o ai la îndemână pentru a mânca sănătos fructe și legume. Poți cultiva fără a folosi îngrășăminte și spray-uri artificiale, iar în acest fel vei fi sigur că ceea ce mănânci este 100% bio.

Mai mult decât atât, munca în grădină se poate transforma într-o adevărată plăcere, având în vedere că este vorba de timp petrecut într-un spațiu natural, timp în care te poți recrea și în care vei putea să faci o activitate care îți oferă deplină libertate.

Cum poți avea propria grădină?

Pentru a avea propria grădină nu trebuie decât să te hotărăști că este timpul să faci lucrurile să se întâmple. Odată luată decizia, amenajează-ți spațiul de care ai nevoie și apucă-te de treabă.

Ține cont că pentru a alege locul potrivit, acesta trebuie să fie însorit în cea mai mare parte a zilei. Alege un loc departe de copacii care pot ține umbră, unde pământul este moale, suficient de bun pentru a fi săpat. Pentru ca solul să fie adecvat pentru plantare, asigură îngrășămintele necesare și urmează fiecare etapă de săpat cu mare atenție.

- Reclamă -

Pentru un sol bun de grădină se recomandă să ai cel puțin 30, până la 45 de centimetri care urmează a fi săpat în mod regulat. În acest fel, vei putea avea un sol potrivit pentru toate plantele, mai ales pentru legumele rădăcinoase, care au nevoie de mult spațiu pentru a se dezvolta în mod potrivit.

tunel
tunel

Grădină în aer liber sau seră?

Pentru asigurarea dezvoltării în mod eficient a culturilor, este ideală sera de grădină, mai ales dacă temperaturile nu sunt atât de crescute în zona în care locuiești sau dacă există schimbări bruște de temperaturi. Sera este ideală mai ales pentru că protejează cultura de ploaie și de vânt, având astfel posibilitatea de a grădinări mai mult timp din an. Condițiile de dezvoltare a plantelor sunt îmbunătățite, astfel că poți obține fructe și legume frumoase și sănătoase.

Poți descoperi mai multe tipuri de sere și solarii de gradina la gardenway.ro, astfel că poți face o alegere personalizată, în funcție de nevoile sau de preferințele de cultivare pe care le ai.

tunel
tunel

Ce ar trebui să cultivi?

Pentru a-ți asigura nevoile zilnice poți cultiva fructe și legume pe care obișnuiți, tu și familia ta, să le consumați. Asigură-ți necesarul de roșii, căpșune, pepeni sau rubarbă din categoria fructelor sau castraveți, spanac, vinete, dovlecei, ardei și ardei iute sau alte legume pe care obișnuiți să le consumați zilnic.

Poți crea și colțul verde în care poți cultiva diverse ierburi aromatice pe care le folosești în preparate, de la clasicele mărar, pătrunjel sau leuștean la busuioc, salvie și altele asemenea.

- Reclamă -

2 comentarii

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.