Ciucă: România s-a confruntat cu o secetă care a afectat grav nu doar agricultura, ci şi calitatea vieţii oamenilor

2
- Reclamă -

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România s-a confruntat anul acesta cu o secetă care a afectat grav nu doar agricultura, ci şi calitatea vieţii oamenilor.

„Este clar că schimbările climatice afectează pe termen lung agricultura, sănătatea publică, sistemul energetic, transporturile şi, desigur, biodiversitatea. Tocmai de aceea am trecut la măsuri şi acţiuni concrete pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de efectele secetei”, a spus şeful Guvernului, la lansarea raportului „Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România”, eveniment care a fost organizat la Palatul Cotroceni.

Ciucă a arătat că una dintre măsurile Executivului se referă la alocarea fondurilor necesare pentru executarea lucrărilor de reabilitare şi investiţii în sistemele de irigaţii, pentru a putea menţine în funcţiune sistemul şi a creşte capacitatea acestuia.

 

https://www.facebook.com/AdministratiaPrezidentialaRO/videos/1475368789606867/

 

- Reclamă -

Nicolae Ciucă a amintit că în aprilie a fost înfiinţat Comitetul interministerial privind schimbările climatice, pe care îl coordonează. Premierul a vorbit despre nevoia de adaptare a politicilor specifice, pentru atingerea bornelor europene privind economia verde.

Asociațiile utilizatorilor de apă susținute cu bani de la UE și din buget. Este o soluție pentru contracararea secetei

„Avem strategii, avem instituţii implicate şi avem şi fondurile necesare pentru implementarea proiectelor. Pentru perioada 2021 – 2027, Comisia Europeană a stabilit un obiectiv mai ambiţios pentru integrarea schimbărilor climatice în toate programele Uniunii Europene, o ţintă de 25 % din cheltuielile Uniunii Europene, care să contribuie la îndeplinirea obiectivelor climatice. Aceasta este estimată la aproximativ 320 de miliarde de euro”, a explicat premierul.

- Reclamă -

2 comentarii

  1. […] Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România s-a confruntat anul acesta cu o secetă care a afectat grav nu doar agricultura, ci şi calitatea vieţii oamenilor. „Este clar că schimbările climatice afectează pe termen lung agricultura, sănătatea publică, sistemul energetic, transporturile şi, desigur, biodiversitatea. Tocmai… Cititi mai multe aici: Ciucă: România s-a confruntat cu o secetă care a afectat grav nu doar agricultura, ci şi calitat… […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.