Clubul Fermierilor Români propune crearea unui Pool al asigurărilor agricole

1
- Reclamă -

Clubul Fermierilor Români propune MADR crearea unui Pool al asigurărilor agricole, ca soluţie viabilă pentru managementul riscului în agricultură, conform unui comunicat al organizaţiei.

 

Pool-ul de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură are la bază principiul solidarităţii, prin contribuţia tuturor fermierilor şi despăgubirea celor afectaţi de fenomenele meteo extreme.

La invitaţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale de a identifica o soluţie optimă pentru gestionarea riscului, Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă şi Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare au propus crearea unui Pool de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură (PAIC) cu rolul de a oferi protecţie fermierilor.

Conform sursei citate, guvernanţa riscului în agricultură este esenţială pentru organizarea, întreţinerea şi supravegherea gamei de instrumente disponibile pentru fermieri. Crearea PAIC impune elaborarea unei legi care să prevadă necesitatea asigurării obligatorii a culturilor agricole pentru orice persoană fizică sau persoană juridică ce desfăşoară activităţi agricole.

Forestierii cred că trebuie să construim case din lemn / România Verde în 10 paşi

- Reclamă -

„Pool-ul de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură (PAIC) se va constitui ca o rezervă financiară şi va oferi protecţie fermierilor în faţa calamităţilor naturale. Misiunea PAIC va fi aceea de a convinge fermierii cu privire la importanţa asigurării culturilor agricole şi de a proteja investiţia lor în faţa fenomenelor meteo cu care se confruntă tot mai des în ultimii ani, în toate regiunile ţării”, a declarat Georgiana Rusu, director executiv Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare.

 

Clubul Fermierilor Români Broker de Asigurare are o experienţă de peste 11 ani în gestionarea riscurilor şi asigurarea culturilor agricole, utilajelor, animalelor şi bunurilor din ferme, cu misiunea de a reprezenta interesele fermierilor. Prin activitatea sa, CFRO Broker de Asigurare este alături de fermieri de la însămânţare până la recoltare, cu promptitudine şi seriozitate, în fiecare regiune a ţării, pentru ca munca şi investiţia lor să fie protejată prin asigurare.

- Reclamă -

un comentariu

  1. […] Clubul Fermierilor Români propune MADR crearea unui Pool al asigurărilor agricole, ca soluţie viabilă pentru managementul riscului în agricultură, conform unui comunicat al organizaţiei.   Pool-ul de asigurare împotriva calamităţilor naturale în agricultură are la bază principiul solidarităţii, prin contribuţia tuturor fermierilor şi despăgubirea celor… Cititi mai multe aici: Clubul Fermierilor Români propune crearea unui Pool al asigurărilor agricole […]

Lasă un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.